Dodjela mjesta u biračkim odborima izvršena prema redoslijedu političkih subjekata koji je utvrđen žrijebanjem CIK-a BiH za pozicije na glasačkom listiću

_DSC7919
_DSC7925
_DSC7917
Previous Next Play Pause
_DSC7919 _DSC7925 _DSC7917

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo izvršila je 14. augusta ove godine ponovni postupak dodjele mjesta u biračkim odborima političkim subjektima kojima je Centralna izborna komisija (CIK BiH) verificirala učešće na predstojećim Općim izborima.

Ponavljanje postupka javne dodjele mjesta u biračkim odborima izvršeno je jer je u listi dostavljenoj od strane CIK BiH izostavljen jedan politički subjekt.

Za Opće izbore na području osnovne izborne jedinice u BiH koju čine: Centar  Sarajevo, Ilijaš,  Novo Sarajevo, Stari grad Sarajevo i  Vogošća, ovjereno je 40 političkih subjekata.

Lista ovjerenih političkih subjekata za osnovnu izbornu jedinicu u BiH sa rezultatima žrijebanja po političkom subjektu u pdf formatu

 

Postupak javne dodjele mjesta u biračkim odborima izvršen je prema redoslijedu političkih subjekata koji je utvrđen žrijebanjem CIK-a BiH za pozicije na glasačkom listiću.

Dodijeljena mjesta u biračkim odborima političkim subjektima u pdf formatu

 

Politički subjekti dužni su do 22. augusta 2018. godine dostaviti podatke svojih kandidata za članove/zamjenike biračkih odbora na SG-1 obrascu koji se može preuzeti na sljedećem linku:

SG-1 obrazac