1 1 1 1 1 Ocjena 1.67 (3 glasova)
Održano općinsko takmičenje iz matematike - 1.7 od 5 na osnovu 3 glasa

Prvoplasirani učenici predstavljat će Općinu Novo Sarajevo na Kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike

 

U prostorijama OŠ ''Grbavica I'' u četvrtak, 09. marta 2017. godine održano je Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda novosarajevskih osnovnih škola. Na takmičenju je učestvovao ukupno 71 učenik, iz devet osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo.

U kategoriji VII razreda prvo mjesto je osvojila Lamija Gilić iz OŠ ''Kovačići'', drugo mjesto je pripalo Adianu Kriviću iz OŠ ''Kovačići'', dok su treće mjesto osvojili Esma Jakupović iz OŠ ''Kovačići'' i Aydin Džebo učenik OŠ ''Grbavica II''.

U kategoriji VIII razreda prvo mjesto osvojili su učenici Esma Turković iz OŠ "Pofalići", zatim Esma Mašić i Ajla Hasanbegović iz OŠ „Grbavica II“, te Haris Imamović iz OŠ ''Čengić Vila I“. Drugo mjesto je osvojila  Aiša Muhić iz OŠ ''Pofalići'', dok je treće mjesto pripalo Merjem Gutošić iz OŠ  „Kovačići“.

U kategoriji IX razreda prvo mjesto osvojili su učenici Sandro Paradžik iz OŠ „Čengić Vila I“, Din Ammar Tolj i Amina Čobić iz OŠ „Malta“,  drugo mjesto  je osvojila Adna Čengić, učenica OŠ ''Grbavica I'', a treće mjesto su osvojili Edna Bašić, Ajša Kantardžić iz OŠ ''Velešićki heroji'' i Minel Salihagić učenik OŠ „Pofalići“.

Pobjednici Općinskog takmičenja, predstavljat će Općinu Novo Sarajevo na Kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike.