1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Općina Novo Sarajevo podržat će manifestaciju koja će se održati 8. septembra na Vilsonovom šetalištu

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je u zgradi Općine održao sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Sarajevu, odnosno predstavnicima projakta „Library Network Support Services – LNSS“  koji se realizira u okviru programa ERASMUS + Capacity Building in Higher Education (CBHE). Na sastanku su prisustvovale prof. dr. Maida Čohodar – Husić, prorektor Univerziteta u Sarajevu, zatim doc.dr. Lejla Hajdarpašić koordinatorica LNSS projekta za Univerzitet u Sarajevu, mr.sc. Nadina Grebović-Lendo predsjednica LNAD – Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama i šefica biblioteke Filozofskog fakulteta Sarajevo, te prof. Fuada Muslić, administrativna koordinatorica LNSS projekta ispred Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru navedenog projekta, 8. septembra 2017. godine u Sarajevu organizira se manifestacija pod nazivom „Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama“ sa ciljem da se ukaže na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja, nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).

Ovom prilikom, Općinski načelnik Nedžad Koldžo izrazio je spremnost da Općina Novo Sarajevo podrži navedeni projekat, prvenstveno putem jedna od glavnih aktivnosti, šetnje kroz Vilsonovo šetalište koje će se održati 8. septembra ove godine.