1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Općina podržala Udruženje penzionera „Novo Sarajevo“ - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Potpisan Ugovor o finansiranju socijalnih programa i organizacije jednodnevnog izleta za penzionere povodom Dana penzionera

_DSC5587
_DSC5592
_DSC5616
Previous Next Play Pause
_DSC5587 _DSC5592 _DSC5616
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Udruženja penzionera „Novo Sarajevo“ Omer Ključić 17. maja ove godine potpisali su Ugovor o finansiranju socijalnih programa i organizacije jednodnevnog izleta za penzionere povodom Dana penzionera.

Tim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovo nastavak aktivnosti sa ciljem pružanja podrške penzionerima kroz organizovanje dugogodišnjeg tradicionalnog izleta penzionera posvećenog obilježavanju Dana penzionera Novo Sarajevo, te kroz finansiranje socijalne potpore u liječenju.

-          Pored ovih aktivnosti, Općina svake godine planira značajna sredstva za dodjelu jednokratnih pomoći za više od 2. 000 penzionera, te za provođenje aktivnosti u okviru novosarajevskih centara za zdravo starenje, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je za populaciju penzionera u ovogodišnjem budžetu planirano ukupno oko 200. 000 KM.

Na području općine Novo Sarajevo ima 15. 500 penzionera, od toga Udruženje penzionera Novo Sarajevo broji 10. 000 penzionera , a ova jednokratna pomoć i izlet obuhvataju i penzionere koji nisu članovi Udruženja.

Predsjednik Udruženja penzionera Omer Ključić zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci i pomoći najugroženijoj populaciji penzionera, ističući da je 10.  Izlet penzionera planiran početkom jula ove godine.