1 1 1 1 1

Delegacija Općine Novo Sarajevo položila cvijeće i odala počast  poginulim borcima Armije RBiH

 

igman2
igman 3
igman
igman5
igman6
4
Previous Next Play Pause
igman2 igman 3 igman igman5 igman6 4

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, a potom i na  Mostu Suade i Olge, u Sarajevu je 3. augusta ove godine počela manifestacija "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2017" pod motom ", kojom se kroz dvodnevne aktivnosti podsjeća na ratna dešavanja koja su se odigrala na planini Igman, te na značaj tog bojišta za odbranu Sarajeva i BiH.

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u BiH, kao i delegacija Općine Novo Sarajevo, te predstavnici boračkih udruženja i građani, odali su počast i prisjetili se historijskih dana za odbranu države.

Centralna manifestacija, ove godine pod sloganom „Dođi i posvjedoči“, kojoj je prisustvovalo više hiljada učesnika,  je održana 4. augusta na Igmanu. Delegacije, među kojima i Općine Novo Sarajevo, odale su počast na šehitlucima i spomen-obilježjima na Igmanu (Grkarica, Veliko polje, Mrazište i Brezovača).

U okviru programskih sadržaja manifestacije, koja je ove godine održana po 17. put, realizirani su vjerski, kulturno-umjetnički program, sportske aktivnosti i obrazovni sadržaji.