1 1 1 1 1

Privrednici sa područja općine mogu aplicirati za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Novo Sarajevo

 

Radi se o Liniji koja će privrednicima sa područja Novog Sarajeva omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj nominalnoj stopi 0,49 posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od 3.700.000,00 KM, a Općina Novo Sarajevo će iznosom od 150.000,00 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 4 posto. 

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti - fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Odlukom za korištenje sredstava u saradnji sa bankama – kreditna linija za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima iz budžetskih sredstava namijenjenih sufinansiranju profitne marže na kreditna zaduženja (Službene novine Kantona Sarajevo broj 16/17).

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima u održavanju broja zaposlenih i novom zapošljavanju u cilju rasta ukupnih privrednih aktivnosti, za tekuće poslovanje (kratkoročna finansiranja), trajna obrtna sredstva te osnovna sredstva i investicije (dugoročna finansiranja). 
Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva je do 31.12.2017.

Dodatne informacije mogu se dobiti: u poslovnicama BBI banke na području Kantona Sarajevo, putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  i/ili na telefone 033 275-264, 033 275-507, 033 275-234 i 033 275-705.

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Novo Sarajevo objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Javni poziv možete pogledati ovdje "Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Novo Sarajevo" ili klikom na banner desno na stranici.