1 1 1 1 1

Program realiziran u okviru projekta Udruženja organizatora otpora i ratnih veterana Trga Heroja podržanog od strane Općine Novo Sarajevo

_DSC4159
_DSC4167
_DSC4154
Previous Next Play Pause
_DSC4159 _DSC4167 _DSC4154

U okviru projekta pod nazivom „Njegovanje kulture sjećanja“ koji realizira Udruženje organizatora otpora i ratnih veterana Trga Heroja, 14. novembra ove godine u Memorijalnom Centru Novo Sarajevo na Trgu Heroja, održan je historijski čas za učenike od VII-IX razreda OŠ „Grbavica II“. Prisutnim učenicima interaktivno predavanje o periodu odbrane Sarajeva 1992. – 1995. godine, održao je profesor historije, Jusufović Haris. Potom je prikazan i film pripremljen od strane Udruženja organizatora otpora i ratnih veterana Trga Heroja, a za učenike je upriličen i obilazak Memorijalnog centra.

Do kraja mjeseca novembra u Memorijalnom Centru Novo Sarajevo, održat će se historijski časovi i za učenike od VII-IX razreda osnovnih škola „Grbavica I“ i Centra „Vladimir Nazor“. Nakon toga će biti organizovano takmičenje iz literarnih i likovnih radova na temu pod nazivom „Sloboda“ za učenike osnovnih škola koji su prisustvovali historijskom času, a za najbolje radove dodijelit će se i nagrade.

Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala projekat Udruženja organizatora otpora i ratnih veterana Trga Heroja putem Javnog poziva za projekte iz oblasti boračko – invalidske zaštite.