1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Besplatna škola plivanja za novosarajevske osnovce - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Sporazum o realizaciji projekta potpisali općinski načelnik Nedžad Koldžo i v.d. direktor JP ''Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek

_DSC5452
_DSC5464
_DSC5470
_DSC5433
_DSC5437
_DSC5448
Previous Next Play Pause
_DSC5452 _DSC5464 _DSC5470 _DSC5433 _DSC5437 _DSC5448

U prostorijama JP ''Olimpijski bazen Otoka” načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v.d. direktor JP ''Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek, 29. novembra potpisali su Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti za 2017.godinu, a koje podrazumijevaju nastavak besplatne škole plivanja za novosarajevske osnovce.

Za ove namjene  Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 30.000 KM.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo već devetu godinu zaredom realizira projekat škole plivanja,  a u program je uključeno osam osnovnih škola, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, te Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

- Kao prva općina u Kantonu Sarajevo počeli smo realizaciju projekta škole plivanja za svu našu djecu od II do IX razreda osnovnih škola i kroz prethodnih osam godina obuku je prošlo više od 5300 učenika, a sve sa ciljem edukacije djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanja pravilnog izvođenja plivačkih tehnika. 

I ove godine časovi plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka omogućeni su svim učenicima bez obzira da li su u kategoriji plivača ili neplivača, a prijavljeni učenici selektirani su u homogene grupe nakon testiranja i to: neplivač, plutač, poluplivač, plivač početnik i plivač.

Program obuke je već počeo, a prve vještine danas su imali priliku naučiti učenici iz OŠ „Hrasno“.

V.D. direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Enes Peštek zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, a posebno što je ova Općina postala primjer, te ponukala i druge gradske općine da se uključe u realizaciju projekta škole plivanja za učenike osnovnih škola.