1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (2 glasova)
Aktivnosti Mreže centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo - 5.0 od 5 na osnovu 2 glasa

Potpisan Ugovor o finansiranju projekta između Općine Novo Sarajevo i Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“  

IMG_0810
IMG_0809
IMG_0814
Previous Next Play Pause
IMG_0810 IMG_0809 IMG_0814

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Sejdefa Bašić Ćatić, predstavnica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“  potpisali su Ugovor o finansiranju projekta Mreža centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo – centri za zdravo starenje Hrasno i Velešići.

Projekat Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“ odabrano je putem Javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za realizaciju projekta Mreža centara za zdravo starenje općine Novo Sarajevo, a isti će se implementirati do kraja 2018. godine.

Navedeni projekat podrazumijeva provođenje aktivnosti usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života i zdravlja osoba treće životne dobi, te njihove socijalne uključenosti u zajednicu i društvo.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo uspostavljen prije šest godina kao prvi ove vrste u Kantonu Sarajevo, Bosni i Hercegovini i regionu.

- Općina Novo Sarajevo nastavila je sa implementacijom projekta uspostave mreže centara na području Novog Sarajeva, te je prije dvije godine otvoren i drugi Centar za zdravo starenje u naselju Velešići, a ove godine je planirana uspostava i trećeg Centra ove vrste na području naselja Čengić Vila, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo sa svojim postignutim rezultatima postao prepoznatljiv u ovoj oblasti, te model za otvaranje ovakvih i sličnih centara u Bosni i Hercegovini i regionu.

Od svog osnivanja do danas, novosarajevski centri zajedno broje 855 članova, a samo u prošloj godini učlanjeno je novih 50 članova, koji između ostalog imaju priliku svoje slobodno vrijeme kvalitetno provoditi u više od 15 različitih kreativnih sekcija i radionica.