1 1 1 1 1

Od KJKP „Vodovod i kanalizacija“ zatraženo da pristupi ispitivanju stanja kanalizacione mreže i izvrši sanaciju eventualnih kvarova

 

IMG_0023
IMG_0047
IMG_0048
IMG_0050
Inspekcijski nadzor_Nevesinjska 10082018_naslovna
Previous Next Play Pause
IMG_0023 IMG_0047 IMG_0048 IMG_0050 Inspekcijski nadzor_Nevesinjska 10082018_naslovna

Općinska služba za inspekcijske poslove, 7. augusta ove godine izvršila je inspekcijski nadzor u ulici Nevesinjska do broja 2a.

Tom prilikom je konstatovano da je na cesti došlo do oštećenja asfalta, odnosno ulijeganja asfaltnog kolovoznog zastora uslijed slabljenja tamponskog sloja u trupu saobraćajnice.

Obilaskom šire lokacije utvrđeno je da su uređaji za odvodnju, odnosno slivnici, začepljeni te da ih je neophodno dovesti u ispravno stanje.

O tome je pismenim putem obaviještena nadležna općinska Služba za stambene i komunalne poslove, poslove obnove, razvoja i zaštite okoliša kao i KJKP „Vodovod i kanalizacija“, a od ovog preduzeća je zatraženo da odmah po prijemu informacije pristupe ispitivanju stanja kanalizacione mreže na toj lokaciji, te da izvrše sanaciju eventualnih kvarova.

Inspekcijski nadzor ponovo je izvršen, 8. augusta i evidentirano je značajno pogoršanje stanja na terenu. Oštećenja su evidentirana na tri lokacije na dionici Nevesinjske ulice, na površini ceste između dva kanalizaciona šahta.

Putna služba preduzeća „Sarajevoputevi“ izvršila je postavljanje saobraćajne signalizacije kojom je oštećeni dio ceste osiguran. Saobraćaj se odvija otežano slobodnim dijelom kolovoza koji nije oštećen.