PočetakInfoAdministracijaServisInteractiveMapa SarajevaKontaktRSS feed
 Općina Novo Sarajevo, Zmaja od Bosne 55 tel.: centrala 492 100; fax: 644 559                   Ponedjeljak, 21.4.2014. godine   

Javni oglasi
Statut Općine
Servis građana
Primjedbe i prijedlozi
Informacije
Politika kvaliteta
Press Centar
Izborna komisija
Općinska uprava
Javnost informacija
Javne nabavke
press room

Danas, ozvaničen početak radova na izgradnji sportske dvorane
20.9.2010.

Najveća sportska dvorana poslije Olimpijade u Sarajevu


Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo zajedno predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo, uz prisustvo velikog broja zvaničnika i gostiju Kantona i Grada Sarajeva, predstavnika sportskih klubova i udruženja, te građana simbolično su ozvaničili početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici.
Prisutnima se obratio i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, gospodin Denis Zvizdić iskoristivši priliku da čestita načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži i njegovim saradnicima na realizaciji ovako značajnog i velikog projekta, kao što je izgradnja jedne savremene sportske dvorane, čija će izgradnja biti od izrazitog značaja ne samo za Novo Sarajevo, nego i Kanton Sarajevo.
- Ovo je najveća sportska dvorana od Olimpijade 1984. godine u Kantonu Sarajevo, istakao je načelnik Koldžo, a zatim dodao:
- Posebno me raduje što smo se danas skupili ovdje da ozvaničimo početak radova na izgradnji ove multifunkcionalne sportske dvorane, koja će moći primiti od 1. 500 do 3. 000 gledalaca. Dvorana, treća po veličini u KS, omogućit će svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave nekim od sportova u savremenim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji više od 50-tak sportskih udruženja i klubova, istakao je načelnik Koldžo. U svom obraćanju napomenuo je i to da će, za razliku od ostalih sportskih dvorana, ova imati i podzemnu garažu. Na kraju, načelnik Koldžo, između ostalog, posebno se zahvalio vijećnicima Općinskog vijeća Novo Sarajevo na razumijevanju i podršci koja je pružena općinskoj administraciji u dosadašnjem dijelu aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane u Novom Sarajevu.
V.d. direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija, predstavnik firme “Unigradnja” d.d. Sarajevo i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, simboličnim činom obilježili su početak prve faze radova na izgradnji dvorane na Grbavici.
Ivestitor projekta je Općina Novo Sarajevo, koja je za prvu fazu radova izdvojila 4 miliona KM, a cjelokupan projekat koštat će 7 miliona KM.

<< April 2014 >>
N P U S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
photo albumdeveloped by daenet