example

Zavrna manifestacija projekta Jaanje partnerstva – Mladi u akciji za zatitu okolia i prirodnih vrijednosti

U organizaciji Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn održana je, 19. decembra ove godine, završna manifestacija projekta “Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti“.

Na manifestaciji kojoj je prisustvovao općinski načelnik Nedžad Koldžo, predstavljene su prezentacije učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Novo Sarajevo, te uručene zahvalnice i nagrade učesnicima.

U projektu su učestvovali učenici OŠ „Malta“ koji su predstavili kulturno-historijsko i prirodno nasljeđe Spomen parka Vraca, dok je prezentacija OŠ „Pofalići“ bila posvećena prirodnim vrijednostima Parka šuma Hum.

Ovom prilikom, učenici OŠ „Velešićki heroji“ fokusirali su se na njihov angažman u proteklom periodu i ukazali na okolišne probleme u Parku šuma Hum.

Planom rada za praktičnu/terensku nastavu usklađenu sa mjerama u Akcionom planu za Park šuma Hum predstavila se Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, a učenici Elektrotehničke škole za energetiku prikazali su edukativno reklamni film za promociju Parka šuma Hum i Spomen parka Vraca.

Predstavljeni su i ostali rezultati projekta koji se odnose na Plan angažmana MZ na implementaciji mjera iz Akcionog plana za Park šuma Hum, kao i Inicijative prema Općini za rješavanje glavnih okolišnih problema za Spomen park Vraca.

Sveukupni cilj projekta Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i jačanju partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.

Projekat „Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti” podržala je Općina Novo Sarajevo.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo