example

Nabavka CNC maina za kabinete tehnike kulture novosarajevskih osnovnih kola

Načelnik Općina Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnik firme „PROCASSA FISCHER d.o.o. Tešanj Nazif Subašić u četvrtak, 20. februara ove godine potpisali su Ugovor o nabavci dvije CNC mašine za osnovne škole s područja općine Novo Sarajevo.

Radi se nastavku aktivnosti koje Općina Novo Sarajevo realizuje u cilju opremanja kabineta tehničke kulture novosarajevskih osnovnih škola, a sve sa ciljem da se kod učenika pobudi interes za zanimanja tehničke struke.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je  da je Općina Novo Sarajevo prva Općina koja je sve novosarajevske osnovne škole opremila opremom za mehatroniku, kako bi djeca pored teorijskog dijela tokom nastavnog programa, mogla imati i praktičnu nastavu.

– Pored uređaja za mehatroniku, naše osnovne škole su prve škole u Kantonu, a i Bosni i Hercegovini koje će dobiti i najsavremenije CNC mašine za numeričko upravljanje, kako bi se učenici devetih razreda osposobili da teoriju pretoče u praksu, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da će ove godine četiri osnovne škole dobiti CNC mašine, a naredne godine planirano je da svih osam škola bude opremljeno ovom opremom.

Prve dvije CNC mašine bit će isporučene OŠ „Pofalići“ i OŠ „Hrasno“, a Nermina Planinčić direktorica OŠ „Hrasno“ poručila je da Općina Novo Sarajevo ovim i sličnim projektima pravi iskorak u budućnost, te pomjera granice kada je u pitanju obrazovni sistem.

Za ove namjene Općina je izdvojila sredstva u iznosu od 20.000 KM, a obzirom da se radi o nabavci opreme iz prethodne godine, Budžetom Općine za 2020. godinu planirano je dodatnih 20.000 KM za nabavku CNC mašina za još dvije osnovne škole s područja općine Novo Sarajevo.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Nastavlja se sanacija i nadogradnja javne rasvjeta na području Novog ...

Na području općine Novo Sarajevo u toku je izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo