example

Sadnjom drvoreda i ive ograde na podruju opina Centar i Novo Sarajevo predstavljena globalna inicijativa Unsmoke your World kompanije Philip Morris

Sadnjom drvoreda i žive ograde u četvrtak, 27. februara ove godine na zelenoj površini uz saobraćajnicu ispred Hotela Holiday, kompanija Philip Morris, u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo i Općinom Centar, te KJPK „Park“, predstavila je svoju globalnu inicijativu „Unsmoke your World“ u Sarajevo.

Unsmoke Sarajevo je lokalna aktivnost u okviru inicijative, koju kompanija Philip Morris BiH radi u saradnji sa lokalnim zajednicama i KJKP Park sa ciljem da omogući građanima Sarajeva da udišu čistiji zrak, ali i da podstakne širu zajednicu da svoj život i okruženje oslobode od negativnih uticaja.

Sadnja drvoreda i žive ograde počinje na lokaciji ispred Hotela Holiday u općini Centar i nastavlja se kroz općinu Novo Sarajevo duž ulice Zmaja od Bosne do Socijalnog.

U svom obraćanju za medije, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad koldžo istakao je da je ovo jedina zelena površina uz šetnicu i saobraćajnicu na području općine Novo Sarajevo da nije rekonstruisana i oplemenjena novim sadnicama.

– Općina je pripremila zelenu površinu za sadnju, dok je kopanija Philip Morris obezbijedila sadnice čime će i ovaj dio Novog Sarajeva biti adekvatno ozelenjen, istakao je načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da je ovaj projekat od iznimne važnosti jer ne samo da se na ovaj način povećava mogućnost apsorpcije štetnih čestica u zraku, već se osigurava i sigurnost građana koji koriste ovu pješačku zonu koja je uz jednu od naprometnijih gradskih saobraćajnica.

Sadnji sadnica prisustvovali su Srđan Lazović, generalni direktor Philip Morrisa za BiH i Crnu Goru, Nedžad Ajnadžić načelnik Općine Centar, Nedžad Koldžo načelnik Općine Novo Sarajevo, Edin Abdurahmanović direktor KJKP Park, te ostale zvanice.

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo