example

Opina Novo Sarajevo podrala JP ONSA u prevazilaenju posljedica pandemije

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ u četvrtak, 09. jula ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP „ONSA“ Mirza Ramić potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava kroz Program ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Radi se o sredstvima u iznosu od 135.000 KM namijenjenih za stabilizaciju narušenog poslovanja ovog preduzeća uzrokovanog pandemijom, budući da je prilikom proglašenja stanja prirodne i druge nesreće ovim ustanovama bio zabranjen rad u cilju sprečavanja širenja zaraze.

U svom obraćanju medijima, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo javno preduzeće, između ostalog, osnovano da bude generator razvoja sporta i kulture, te je samim tim od velike važnosti za Općinu Novo Sarajevo koja je i osnivač istog.

„Budući da smo se nenadano našli u situaciji pandemije korona virusa, ovom preduzeću je bio zabranjen rad tokom pandemije, te su se kao kolektiv doveli u situaciju da ne mogu ostvariti ništa od planiranih prihoda. Obzirom na njihov značaj i važnu društvenu ulogu, bilo je potrebno da pomognemo da ova institucija opstane. Jedna od četrnaest mjera u okviru programa ublažavanja posljedica korona virusa je i pomoć onim institucijama koje ne mogu ostvariti pomoć od viših nivoa vlasti, a jedna od takvih je i JP „ONSA“, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina na sličan način pomogla i FK „Željezničar“ u prevazilaženju gubitaka, kao i Međunarodnom centru za djecu i omladinu  koje rukovodi i Dječijom kućom.

„Ovo je još jedan od vidova podrške i pomoći razvoju sporta na području općine Novo Sarajevo, ali i pomoć u prevazilaženju posljedica pandemije korona virusa, koja se u velikom dijelu odrazila na sektor sporta i kulture u našoj zemlji“, zaključio je načelnik Nedžad Koldžo.

Direktor JP „ONSA“ zahvalio se Općini Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Koldžom, te Općinskom vijeću na tome što su prepoznali važnost  jednog ovakvog preduzeća koje najprije rukovodi kompleksnim objektom Sportske dvorane, te pomoćnim stadionom sa vještačkom travom.

“Ova finansijska pomoć će značajno pomoći da ovo preduzeće prevaziđe ostvarene gubitke, te planirane aktivnosti i projekte pokrene iznova, a na zadovoljstvo svih građana, korisnika sportskih usluga i naših najmlađih sugrađana”, istakao je direktor Ramić.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo