example

Info dan” za aplikante koji su ispunili uslove javnog poziva Sufinansiranje samozapoljavanja” s ciljem ublaavanja ekonomskih posljedica proglaenih pandemijom

U Dječijoj kući „Novo Sarajevo” organizovan je „Info dan“ za aplikante koji su ispunili uslove javnog poziva „Sufinasiranje samozapošljavanja” s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica proglašenih pandemijom.

Ovom prilikom, predstavnici Općine Novo Sarajevo prisutne aplikante upoznali su sa koracima koji predstoje prije zaključivanja ugovora.

Aplikacije po javnom pozivu su se odnosile na IT sektor, obrtničke, ugostiteljske i trgovinske djelatnost, kao i na domaću radinost.

Sufinansiranje samozapošljavanja s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica proglašenih pandemijom realizuje se samozapošljavanjem, odnosno pokretanjem samostalne djelatnosti nezaposlenih osoba sa evidencije nezaposlenih Biroa Novo Sarajevo.

Cilj ove podsticajne mjere je ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na privredu na području Općine Novo Sarajevo izazvanih korona virusom (COVID-19) sufinansiranjem zapošljavanja, te kraće trajanje nezaposlenosti.

Pravo učešća u „Sufinansiranju samozapošljavanja” imale su nezaposlene osobe, prijavljene na evidenciju nezaposlenih Biroa Novo Sarajevo, prije objavljivanja javnog poziva, a koje imaju osnovne pretpostavke za bavljenje samostalnom djelatnošću na teritoriji Općine Novo Sarajevo i koje do sada nisu koristile sredstva za samozapošljavanje od strane Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Općine Novo Sarajevo.

Općina će nezaposlenim osobama, koje budu obuhvaćene ovim programom i registruju samostalnu djelatnost, na ime troškova registracije i početnog kapitala, doznačiti sredstva u iznosu od 400,00 KM, te refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 600,00 KM mjesečno u trajanju od 12 mjeseci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo