example

Potpisani Sporazumi o dodjeli sredstava javnim kuhinjama Merhamet i Narodna kuhinja Stari Grad u cilju prevazilaenja posljedica pandemije

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i predsjednik Upravnog odbora „Merhamet“ d.o.o Sarajevo Kenan Vrbanjac potpisali su Sporazum o dodjeli sredstava humanitarnoj organizaciji „Merhamet“ d.o.o Sarajevo predviđenih po osnovu budžetskog Programa za ublažavanje zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Sredstva će biti namijenjena za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih paketa.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je ovo  mjera koja se provodi direktnim vidom pomoći u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće. Dodao je da se radi o jednoj od 14 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja.

U ime humanitarne organizacije „Merhamet“ d.o.o Sarajevo, Kenan Vrbanjac zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dodijeljenim sredstvima i kontinuiranoj podršci.

Sporazum o dodjeli finansijskih sredstava potpisan je i sa Udruženjem Narodna kuhinja „Stari Grad“, a predviđena sredstva biće usmjerena za pripremanje svakodnevnih obroka i nabavku higijenskih potrebština.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa – Izdaci za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom – Zbrinjavanje ugroženog i stadalog stanovništva – kuhinje izdvojila finansijska sredstava u ukupnom iznosu od 25.000 KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo