example

U okviru Programa sufinansiranja zapoljavanja Posao za sve potpisani ugovori sa 34 poslodavca s podruja Opine

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u petak, 21. avgusta ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore sa 34 poslodavca s područja Općine koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“.

Radi se o jednoj od 14 mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće Općine Novo Sarajevo.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako će se kroz ovaj Program zaposliti novih 38 nezaposlenih osoba sa područja Općine Novo Sarajevo i to na način da će Općina poslodavcima koji budu obuhvaćeni ovim programom, mjesečno 12 mjeseci, refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 700 KM,  po novouposlenoj osobi, za cijelu ili dio isplate bruto plaće, doprinosa i naknada.

– Sve i da nas nije zadesila ova nepredviđena situacija sa pandemijom korona virusa, mi bi svakako planirali realizaciju ovog projekta kroz Program sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“,  a sve sa ciljem obezbjeđenja potrebne kvalifikacione strukture radne snage, kao i smanjenja  nezaposlenosti na području Općine Novo Sarajevo, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je za ove namjene izdvojeno oko 106.000 KM.

Pravo učešća imale su sve nezaposlene osobe bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen stručne spreme, prijavljene na BIRO  Novo Sarajevo.

U prethodnom periodu realizirano je ukupno devet mjera putem javnih poziva, službenih evidencija i direktnim vidom pomoći i to: dodjela jednokratnih pomoći penzionerima s područja Općine koji primaju minimalnu penziju, dodjela sredstava JP „ONSA“ za subvenciju troškova u cilju prevazilaženja posljedica pandemije, dodjela jednokratne pomoći korisnicima dječijeg dodatka, pomoć javnim kuhinjama „Merhamet“ i Narodna kuhinja „Stari Grad“, subvencija troškova obrade kredita i kamatne stope privatnim preduzećima i poduzetnicima, podjela plastenike za 74 korisnika sa područja Općine, finansijska podrška humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba, podjela jednokratne novčane pomoći za 105 nezaposlenih demobilisanih boraca sa područja Općine, te finansijska podrška javnim ustanovama iz oblasti kulture.

 

 

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo