example

Obilazak radova na izgradnji javne kolektivne garae G3 u ulici Kolodvorska

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač, 01. septembra ove godine, obišli su radove na izgradnji javne kolektivne garaže G3 u ulici Kolodvorska

Javna kolektivna garaža se gradi na već postojećem parkingu, preko puta objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoći Kantona Sarajevo, ispod koje su planirane još dvije podzemne etaže.

„Ovo je zajednički projekt Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, čija vrijednost iznosi oko šest miliona KM, od čega je 4,4 miliona kao investitor izdvojio Kanton, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti od jedan i po milion KM“, istakao je premijer Nenadić. Prema njegovim riječima, kapacitet parkinga će se sa postojećih 40 mjesta povećati na 165, a njegova ukupna površina je oko četiri hiljada metara kvadratnih. „Na ovaj način će se riješiti dugogodišnji problem lokalnog stanovništva i privrednika koji rade u blizini ovog parkinga“, poručio je premijer.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da je Općina Novo Sarajevo suinvestitor izgradnje javne kolektivne garaže, te kako se ova garaža gradi na izuzetno opterećenom lokalitetu kada je riječ o saobraćaju u mirovanju.

“Ovo prvi model javno – javnog partnerstva, odnosno prvi put dva nivoa vlasti zajednički ulaze u izgradnju jednog infrastrukturnog projekta. Izgradnja garaže je dio Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo. Po završetku izgradnje objekta, zajednički ćemo odrediti upravitelja. Ona sredstva koja Općina na osnovu svog ulaganja bude dobijala će dalje ulagati u izgradnju mreže parkinga i podzemnih garaža”, poručio je načelnik Koldžo, te dodao da će se rezidentnom stanovništvu sa ovog područja omogućiti da pod povoljnijim uslovima dobiju dugoročni zakup parking mjesta”, rekao je općinski načelnik.

Ugovorom i projektom planirano je da se do 15. novembra ove godine okončaju radovi na izgradnji garaže, a izvođač radova je firma „Unigradnja.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo