example

est uesnika CEFE Programa podrke poduzetnitvu prezentiralo svoje poslovne planove u Meunarodnom centru za djecu i omladinu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Centar za razvoj karijere) u utorak, 08. septembra upriličena je prezentacija šest poslovnih planova učesnika CEFE Programa podrške poduzetništvu.

Radi se o projektu podržanom od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a kojeg provodi Udruženje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo i Udruženje trenera CEFE u BiH prethodno su raspisali Javni poziv za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu namijenjen osobama sa područja Općine Novo Sarajevo zainteresovanim za pokretanje vlastitog poslovnog poduhvata. Na javni poziv se prijavilo 28 učesnika koji su pozvani na učešće u poduzetničkoj obuci, od kojih je šest učesnika Programa uspješno finaliziralo svoje poslovne planove, koje su danas prezentirali stručnoj komisiji.

Prije prezentacije poslovnih ideja, Općinski načelnik Nedžad Koldžo i predstavnici CEFE-a uručili su certifikate učesnicima koji su uspješno prošli obuku, te izradili svoje poslovne planove.

U svom obraćanju načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se pored već planiranih sedam politika aktivnog zapošljavanja koje provodi Općina Novo Sarajevo, realizuju i dodatni projekti sa ciljem smanjenja stope  nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva na području općine.

– I ove godine, kao i prethodnih, planirana je realizacije više različitih projekata u okviru sedam programa aktivne politike zapošljavanja koje provodi općina sa ciljem osposobljavanja mladih ljudi da putem programa samozapošljavanja pokrenu svoje prve biznise, ali i postanu konkurentni na tržištu rada, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je ovo dodatna aktivnost i projekat kojim će se šest osoba u potpunosti osposobiti za pokretanje svojih prvih biznisa.

Dva najbolje ocijenjena poslovna poduhvata biće finansijski podržana iznosom od po 5.000,00 KM. Finansijska sredstva za tu namjenu obezbijedila je Općina Novo Sarajevo.  Za sve učesnika Programa koji pokrenu svoje poslovne poduhvate CEFE BiH će obezbijediti dugoročnu mentorsku podršku iz onih oblasti za koje se procijeni da je potrebno pojedinim poduzetnicima.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo