example

Potpisan Ugovor o adaptaciji sala za tjelesni odgoj u osnovnim kolama engi Vila I, Grbavica I i Hrasno

U Osnovnoj školi „Čengić Vila I“ u utorak, 15. septembra ove godine potpisani su ugovori o  adaptaciji sala za tjelesni odgoj tri novosarajevske osnovne škole: „Čengić Vila I“, „Grbavica I“  i „Hrasno“.

Ugovore je potpisao Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa predstavnicima firmi  „EKO-GRADNJA d.o.o. Sarajevo Alenom Mujezinovićem i „KOLINVEST d.o.o. Sarajevo Enisom Kolak – Bajić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktori osnovnih škola „Čengić Vila I“ Asmir Zukić, „Grbavica I“  Almira Tabaković i „Hrasno“ Nermina Planinčić, budući da su ovo tri prioritetne škole u kojima će se izvoditi pomenuti radovi.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o nastavku uspješne saradnje sa novosarajevskim osnovnim školama, te da nakon što su realizirani projekti energetskog utopljavanja četiri osnovne škole, iskazala se potreba za rekonstrukcijom fiskulturnih sala koje su u svim školama poprilično stare, a neke i neuslovne za odvijanje nastave. Prema izrađenoj investiciono-tehničkoj dokumentaciji za adaptaciju sala, odabrane su ove tri prioritetne sale osnovnih škola, za šta je u izdvojeno ukupno oko 300.000 KM, dodao je načelnik Koldžo

Direktori novosarajevskih osnovnih škola zahvalili su se Općini Novo Sarajevo što su i u ovim otežanim uslovima rada izazvanih pandemijom korona virusa uspjeli izdvojiti značajan dio Budžetskih sredstava za rekonstrukciju fiskulturnih sala.

Direktor OŠ „Čengić Vila I“ Asmir Zukić izrazio je zadovoljstvo što će učenike pri povratku u školske klupe i pri vraćanju na tradicionalno odvijanje nastave dočekati potpuno nova i opremljena sala za treniranje i odvijanje časova tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Svoju zahvalnost iskazala je i direktorica OŠ „Hrasno“ Nermina Planinčić, budući da je ova škola dobila i novu fasadu u okviru projekta energetske efikasnosti kojim je izvršena i zamjena vanjske stolarije, sanacijom sale za tjelesni odgoj bit će uveliko unaprijeđen rad i boravak učenicima u ovoj školi.

Fiskulturna sala u OŠ „Grbavica I“ nije renovirana od 1998. godine, što govori o dotrajalosti prostora koji je poprilično i neuslovan za odvijanje nastave, istakla je u svom obraćanju direktorica ove osnovne škole Almira Tabaković, zahvalivši se Općini na izdvojenim sredstvima i na tome što uvijek prepozna stvarne probleme škola.

Početak radova je planiran odmah po potpisivanju današnjeg ugovora, a isti će podrazumijevati građevinsko-zanatske radove, radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacijama i mašinskim instalacijama u salama za tjelesni odgoj, zatim u dijelu pripadajućih prostorija (sanitarni čvorovi i svlačionice), te nabavku neophodne opreme za fiskulturne sale koja se ugrađuje i to: koševi, švedske ljestve, užad i merdevine za penjanje i slično.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo