example

Obilježena 11. godišnjica od otvaranja prvog Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Svečano obilježena 11. godišnjica od otvaranja prvog Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u naselju Hrasno.

Uz pjesmu hora “Zlatna jesen” i Sevdalije”, muzičke zvedbe mališana Hora “Superar BiH”, predstavu članova “Pričaonica”, te rođendansku tortu Općine Novo Sarajevo brojni gosti, članovi Centra i prijatelji projekta proslavili su 11. rođendan entra za zdravo starenje Hrasno.

Zabavi su prisustvovali, uzmeđu ostalih, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo ministri Samir Avdić , Adnan Delic, Naida Hota-Muminović i Omer Osmanović, te predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić.

Nakon što je načelnik Tanović čestitao članovima i menadžmentu Centra godišnjicu od osnivanja prvog bosanskohercegovačkog centra za zdravo starenje u državi, regionu i šire, dodijeljeni su i simbolični pokloni prijateljima Centra i Udruženja “Partnerstvo za javno zdravlje BiH”.

Na području Općine Novo Sarajevo djeluju tri Centra za zdravo starenje: Centar u naselju Hrasno, Velešićima i u naselju Čengić Vila, a Općina je za realizaciju ovog projekta ove godina izdvonila je 70.000 KM.

Članovi centara imaju priliku aktivno učestvovati u oko 30 različitih sekcija kao i u različitim programima i aktivnostima, programima i aktivnostima, a to su između ostalog: kreativne sekcije, muzičke sekcije, učenje stranih jezika, kursevi računara, sekcije društvenih igara, rekreativni programi, edukativne ra-dionice na teme promocije fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i zdravstvene prevencije, obilježa-vanja državnih, vjerskih i drugih praznika, sportske sekcije i preventivno-korektivne gimnas-tike, te planinarske sekcije i izleti.

Sve aktivnosti projekta mreže Centara za zdravo starenje na području Općine Novo Sarajevo realizuju se s ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih lica, promocije zdravlja i socijalne uključenosti, kako bi se što većem broju građana treće životne dobi sa područja općine omogućilo aktivno i zdravo starenje.

Do sada je u novosarajevske centre učlanjeno ukupno 1224 članova.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo