example

Odran radni sastanak povodom prezentacije idejnog rjeenja rekonstrukcije vrtia Kolibri

U Dječijoj kući Novo Sarajevo u ponedjeljak, 05. oktobra ove godine upriličen je radni sastanak  povodom prezentacije idejnog rješenja rekonstrukcije vrtića „Kolibri“.

Radi se o devastiranom vrtiću koji se nalazi na području Općine Novo Sarajevo u ulici Kolodvorska broj 11 i pripada JU „Djeca Sarajeva“. Na području Općine trenutno je u funkciji šest vrtića JU „Djeca Sarajeva“ čije usluge koristi oko 740 djece.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva za izradu investiciono-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vrtića „Kolibri“, a prezentaciji je pored Općinskog načelnika Nedžada Koldže prisustvovala i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Belma Buljubašić sa saradnicima.

U svom obraćanju za medije Općinski načelnik Nedžad Koldžo istako je kako su na području Općine Novo Sarajevo nalaze tri devastirana vrtića, dva su pretrpjela veće ratne štete, dok je ovaj vrtić Kolibri u ponajboljem stanju zbog čega je zajednički odlučeno da se prvo taj objekat rekonstruiše.

– Izrada idejnog projekta je prvi korak u realizaciji ovog značajnog projekta i važno je da nam predstavnici JU „Djeca Sarajeva“ danas daju svoje mišljenje, prijedloge i sugestije kako bi dobili jedan kvalitetan izvedbeni projekat, na osnovu kojeg će se stvoriti uslovi za izdavanje urbanističke saglasnosti za rekonstrukciju objekta vrtića, istakao je načelnik Koldžo.

Imajući u vidu da prethodna Vlada KS nije podržala ovaj općinski projekat, Općinski načelnik iskoristio je ovu priliku i zahvalio se resornom ministru Anisu Kriviću, koji je bio spriječen da dođe na današnji sastanak, što je odmah prihvatio i podržao ovaj projekat budući da je predškolsko obrazovanje u nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Prisutnima se obratila i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Belma Buljubašić istakavši da se na području Općine Novo Sarajevo nalazi više od 200 djece na listi čekanja za školsku 2020/2021. godinu. Direktorica Buljubašić potom se zahvalila Općini Novo Sarajevo što je započela aktivnosti na adaptaciji još jednog vrtića, koji će zasigurno smanjiti liste čekanja barem na ovoj Općini.

Rekonstrukcijom navedenog vrtića i njegovim ponovnim vraćanjem u funkciju, osigurat će se prostorni kapaciteti za smještaj, odgoj i obrazovanje oko 190 djece uzrasta od 3 do 6 godina.

Prisutni su informisani da sve prijedloge i sugestije na idejni projekat mogu poslati pismeno Službi za investicije i zaštitu okoliša Općine Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...

Održan koncert za djecu "Mala noćna muzika"

Sarajevska filharmonija upriličila je koncert za djecu "Mala noćna muzika" u Dječijoj ...

Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo