example

Općina Novo Sarajevo nabavlja kardiomobil za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i prim. dr. Amra Bašić Živadinović, v.d. direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o pravima i obavezama vezanim za nabavku kardiomobila za potrebe Zavoda.

S obzirom da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kao dio struktura Civilne zaštite Općine, iskazao potrebu za nabavkom kardiomobila, općinska administracija je odmah putem Službe civilne zaštite pokrenula navedene aktivnosti za nabavku vozila sa ciljem poboljšanja usluga hitne medicinske pomoći.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, u svom obraćanju  istakao je da je Općina odmah prepoznala važnost realizacije inicijative vijećnika dr. Samira Bejića, koja je od značaja ne samo za građane Novog Sarajeva, nego za građane čitavog Kantona Sarajevo.

Sredstva za nabavku kardiomobila planirana su u budžetu za 2022. godinu, a realizuju se putem Službe civilne zaštite. Vrijednost nabavke kardiomobila je 250.000 KM, jer se radi o vozilu sa najsavremenijom opremom potrebnom za spašavanje života naših sugrađana, istakao je načelnik Tanović, te dodao da se nada da će ovaj primjer Općine Novo Sarajevo, koja prvi put na ovaj način pomaže rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, slijediti i druge općine.

Načelnik je ovom prilikom zahvalio i vijećnicima Općinskog vijeća što su podržali ovu inicijativu i glasali za usvajanje budžeta sa ovom stavkom.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS dnevno za kardiomobilima i sa medicinskim intervencijama prolaze između 2.500 do 2.700 kilometara na području Kantona Sarajevo, tako da je potrebno da se ova vozila održavaju i mijenjaju, kazala je prim.dr. Amra Bašić Živadinović v.d. direktorica Zavoda.

-Inicijativa je bila da se nabavi kompletno opremljen kardiomobil koji ima opremu na nivou jedne evropske države. Kardiomobil će imati najsavremenije defibrilatore, pneumatske udlage, lopatasta kolica i sve što jedanp ovakvo vozilo treba da ima, istakla je dr. Živadinović, te zahvalila posebno načelniku dr. Tanoviću i vijećniku Bejiću na inicijativi i realizaciji nabavke vozila.

Načelnik Tanović, danas je potpisao i Ugovor o realizaciji nabavke kardiomobila sa odabranim ponuđačem firmom “AC Quattro” d.o.o. Sarajevo, a direktor prodaje Edvin Kovačević istakao je da imajući u vidu namjenu vozila koje se poručuje, poduzet će sve mjere da se isti isporuči što prije, odnosno u narednih nekoliko mjeseci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo