example

Nastavak kontinuirane podrke Opine Novo Sarajevo Udruenju Srce za djecu oboljelu od raka

U zgradi Općine Novo Sarajevo, općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat potpisali su, 19. oktobra ove godine, ugovor za podršku radu ovom udruženju.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM predviđena su za finansiranje dijela troškova korisnika Roditeljske kuće. Kako je predviđeno Ugovorom, finansijska sredstava će biti namijenjena za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i dezinfekciju objekta, kao i za nabavku prehrane i lične higijene korisnika Roditeljske kuće, te za plaćanje režijskih troškova.

U svom obraćanju, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat istakao je da je borba roditelja djece oboljele od raka teška i trajna, te se zahvalio općinskom načelniku Nedžadu Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj podršci svih ovih godina.

„Kada je lijepo i kada sve ide kako treba onda imate puno prijatelja, a kada vam je teško tek se tada prepoznaju pravi prijatelji“, poručio je Fikret Kubat.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da je Općina Novo Sarajevo, od početka izgradnje Roditeljske kuće pružala finansijsku podršku, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta i ugodnijeg okruženja za oboljelu djecu koja su smještena u ovom objektu.

“To smatramo jednim od naših humanih ideja i projekata koji će se nastaviti i u budućnosti vodeći se time da su ljudi i djeca naša najveća vrijednost”. Svaki spašen život koji udruženje kroz svoje aktivnosti uspije da sačuva smatramo na neki način dijelom i svojim uspjehom“, naglasio je općinski načelnik.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo