example

FK eljezniar i Koarkaki savez BiH zahvalili Opinskom naelniku na dosadanjoj podrci u afirmaciji sporta

U Općini Novo Sarajevo u srijedu, 21. oktobra ove godine upriličen je prijem kod Općinskog načelnika za predstavnike uprave FK „Željezničar“ i Košarkaškog saveza BiH, a u cilju sumiranja dosadašnje uspješne saradnje, te planiranih zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

Na sastanku su prisustvovali predsjednik FK „Željezničar“ Admir Džubur sa saradnicima, te Samir Avdić predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji su tom prilikom Općinskom načelniku Nedžadu Koldži u znak zahvalnosti dodijelili nove dresove ovog fudbalskog kluba i košarkaške reprezentacije BiH.

U svom obraćanju, načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je prethodnih godina Općina Novo Sarajevo uložila znatna finansijska sredstva u cilju afirmacije sporta, kroz različite projekte i aktivnosti koje se provode u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“, te kroz podršku FK „Željezničar“.

– Suočeni i svjesni sa posljedicama koje su izazvane pandemijom korona virusa, a koja je ponajviše pogodila oblast sporta i kulture, na posljednjoj Sjednici Općinskog vijeća usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa u afirmaciji amaterskog sporta i očuvanju kulturno – umjetničke tradicije od značaja za Općinu, a kojom će Fudbalski klub „Željezničar“ provoditi javni interes, kroz jačanje i afirmaciju omladinskog sporta, čime smo institucionalizirali ovaj fudbalsku klub, istakao je načelnik Koldžo.

Sportsku dvoranu „Novo Sarajevo“ koristi najbolji košarkaški klub „Sparsi“ i zahvaljujući tome, u dvorani su se odigravale, a odigravat će i dalje međunarodne košarkaške utakmice, a Općina će koliko je to u njenoj mogućnosti nastaviti pomagati košarkaške klubove kroz saradnju sa Košarkaškim savezom BiH, dodao je Općinski načelnik u svom izlaganju.

Admir Džubur, predsjednik FK „Željezničar“ zahvalio se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, bez koje ovaj klub ne bi mogao realizirati u potpunosti sve svoje planirane aktivnosti, kako u smislu infrastrukturnog ulaganja u stadion Grbavica, tako i ulaganja u omladinski pogon Kluba. Džubur je dodao da se ovaj fudbalski klub suočava sa krizom izazvanom pandemijom, ali da će klub opstati kao i do sada, jer Željezničar je proslavio 99 godina postojanja, i ušao u stotu godinu, što dovoljno govori o kvalitetu i važnosti održivosti Kluba.

Ni košarkaška reprezentacija i klubovi nisu se mogli oduprijeti krizom izazvanom panedmijom, ali uz podršku lokalne zajednice ali i viših nivoa vlasti košarkaške utakmice će se odigravati i u narednom periodu pod posebnim uslovima i režimima, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Samir Avdić, zahvalivši se Općinskom načelniku na podršci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo