example

FK eljezniar i Koarkaki savez BiH zahvalili Opinskom naelniku na dosadanjoj podrci u afirmaciji sporta

U Općini Novo Sarajevo u srijedu, 21. oktobra ove godine upriličen je prijem kod Općinskog načelnika za predstavnike uprave FK „Željezničar“ i Košarkaškog saveza BiH, a u cilju sumiranja dosadašnje uspješne saradnje, te planiranih zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

Na sastanku su prisustvovali predsjednik FK „Željezničar“ Admir Džubur sa saradnicima, te Samir Avdić predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji su tom prilikom Općinskom načelniku Nedžadu Koldži u znak zahvalnosti dodijelili nove dresove ovog fudbalskog kluba i košarkaške reprezentacije BiH.

U svom obraćanju, načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je prethodnih godina Općina Novo Sarajevo uložila znatna finansijska sredstva u cilju afirmacije sporta, kroz različite projekte i aktivnosti koje se provode u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“, te kroz podršku FK „Željezničar“.

– Suočeni i svjesni sa posljedicama koje su izazvane pandemijom korona virusa, a koja je ponajviše pogodila oblast sporta i kulture, na posljednjoj Sjednici Općinskog vijeća usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa u afirmaciji amaterskog sporta i očuvanju kulturno – umjetničke tradicije od značaja za Općinu, a kojom će Fudbalski klub „Željezničar“ provoditi javni interes, kroz jačanje i afirmaciju omladinskog sporta, čime smo institucionalizirali ovaj fudbalsku klub, istakao je načelnik Koldžo.

Sportsku dvoranu „Novo Sarajevo“ koristi najbolji košarkaški klub „Sparsi“ i zahvaljujući tome, u dvorani su se odigravale, a odigravat će i dalje međunarodne košarkaške utakmice, a Općina će koliko je to u njenoj mogućnosti nastaviti pomagati košarkaške klubove kroz saradnju sa Košarkaškim savezom BiH, dodao je Općinski načelnik u svom izlaganju.

Admir Džubur, predsjednik FK „Željezničar“ zahvalio se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, bez koje ovaj klub ne bi mogao realizirati u potpunosti sve svoje planirane aktivnosti, kako u smislu infrastrukturnog ulaganja u stadion Grbavica, tako i ulaganja u omladinski pogon Kluba. Džubur je dodao da se ovaj fudbalski klub suočava sa krizom izazvanom pandemijom, ali da će klub opstati kao i do sada, jer Željezničar je proslavio 99 godina postojanja, i ušao u stotu godinu, što dovoljno govori o kvalitetu i važnosti održivosti Kluba.

Ni košarkaška reprezentacija i klubovi nisu se mogli oduprijeti krizom izazvanom panedmijom, ali uz podršku lokalne zajednice ali i viših nivoa vlasti košarkaške utakmice će se odigravati i u narednom periodu pod posebnim uslovima i režimima, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Samir Avdić, zahvalivši se Općinskom načelniku na podršci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
/
Javni poziv za akreditovanje posmatrača za izbore članova savjeta ...

(„Čengić Vila II“, „Kovačići“, „Gornji Kovačići“ i ...

Javni poziv za dostavljanje kandidatura za izbor članove savjeta ...

(Čengić Vila II, Kovačići, Gornji Kovačići i Kvadrant) (1) Općinsko vijeće Novo ...

Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo