example

Ozvanien poetak radova na izgradnji dijela prve dionice Prve transverzale

Radovi na izgradnji prvog dijela prve dionice Prve transverzale u Sarajevu zvanično su počeli u petak 23. oktobra ove godine. Radi se o dionici od ulice Kranjčevićeva do ulice Tešanjska, a radove su u ponedjeljak 26. oktobra zajedno obišli u ime premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, v.d. premijer ministar Anis Krivić, zatim ministar saobraćaja KS Adi Kalem, direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić, te načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Ove sedmice je planirano i uklanjanje objekata u ulici Halida Kajtaza na brojevima 26 i 32, čime se nastavlja sa pripremama terena za gradnju drugog dijela prve dionice ove saobraćajnice, to jeste dijela između raskrsnica ulice Halida Kajtaza sa Tešanjskom ulicom i sa ulicom Braće Begić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, tom prilikom istakao je kako je ovo veliki iskorak za Kanton Sarajevo, te čestitao aktuelnoj Vladi KS koja je svojom upornošću i stručnošću prepoznala kompletnu problematiku oko izgradnje ove dionice, te pokrenula stvari koje su stajale nekoliko godina.

– Jedan od uslova za Općinu Novo Sarajevo je bio da naselje Velešići ne bude odsječeno ovom Prvom transverzalom, što je kroz projektnu dokumentaciju i uvaženo, a ono što je činjenica je da je ovo jedan veliki iskorak za komplentan Sarajevski kanton, jer se radi o najznačajnijoj saobraćajnici za smanjivanje saobraćajnih gužvi na ovom području, istakao je načelnik Koldžo.

U ime premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, prisutnima se obratio v.d. premijer ministar Anis Krivić istakavši da su veliki napori učinjeni da se počne sa realizacijom ovog velikog projekta koji je od velike koristi za građane Kantona Sarajevo.

Adi Kalem, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, potcrtao je kako je početak radova na izgradnji Prve transverzale svečani čin koji je rezultat zajedničke koordinacije Kantona, općina Centar i Novo Sarajevo, općinskih načelnika, te nadležnih institucija.

Radovi će se odvijati u dvije faze, od Ulice Halida Kajtaza do Tešanjske ulice, te od Tešanjske do Ulice Braće Begić. Kreće se sa desnom saobraćajnom trakom, dok će lijeva biti osposobljena za saobraćaj kako se ne bi stvarala gužva. Rokovi za prvu fazu su potpisani okvirnim sporazumom na četiri godine, u zavisnosti kako bse dalje budu rješavali imovinsko-pravni odnosi. Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 22 miliona KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo