example

Zavreni radovi na obiljeavanju parking mjesta namijenjenih iskljuivo osobama sa invaliditetom u est mjesnih zajednica na podruju Opine Novo Sarajevo

Na području mjesnih zajednica „Čengić Vila I“, „Čengić Vila II“, „Kvadrant“, „Dolac“, „Malta“ i „Željeznička“ u potpunosti su izvedeni radovi na obilježavanju parking mjesta namijenjenih isključivo osobama sa invaliditetom. U toku je obilježavanje horizontalnom saobraćajnom signalizacijom na području MZ „Trg Heroja“.

Finansijska vrijednost realizacije ovog Ugovora iznosi 44.690 KM. Izvođač radova je firma „SACOM d.o.o. Sarajevo“ – Ilijaš.

Općina Novo Sarajevo je u svrhu rješavanja velikog broja pojedinačnih zahtjeva za obilježavanje slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom na postojećim parking prostorima, ranije izradila dokument-Elaborat i dobila potrebnu saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Elaboratom su obuhvaćeni svi postojeći javni parking prostori na ukupno 11 mjesnih zajednica koje predstavljaju urbani dio Općine Novo Sarajevo, te će se u skladu sa tim izvoditi radovi na obilježavanju slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom, čime će biti ispunjeni kriteriji da svi javni parking prostori na području općine imaju najmanje dva slobodna parking mjesta za ovu kategoriju stanovnika.

Prilikom izrade dokumenta Elaborata, kao i prezentacije u zgradi Općine Novo Sarajevo, tokom prošle godine, svoje direktno učešće i saglasnost dali su predstavnici Udruženja koji se bore za prava pomenute kategorije ljudi, te su i oni izrazili svoju zahvalnost i podršku vezano za namjere i planove realizacije ovog za Općinu Novo Sarajevo vrlo važnog projekta.

U narednom periodu, radovima  na obilježavanju parking mjesta namjenjenih isključivo osobama sa invaliditetom biće obuhvaćena i područja mjesnih zajednica „Grbavica I“, „Hrasno“, „Kovačići“i „Grbavica II“.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo