example

Opina Novo Sarajevo podrala rad javnih kuhinja Kruh svetog Ante, Caritas i Crveni kri Novo Sarajevo u cilju prevazilaenja posljedica pandemije

U zgradi Općine Novo Sarajevo, 6. novembra ove godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je Sporazume sa predstavnicima Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“, Humanitarno pastoralne organizacije „Caritas“ i Općinske organizacije Crveni križ Novo Sarajevo u ime kojih su prisustvovali Stjepan Radoš, Sanja Miletić i Asad Kučević.

Sporazumom je predviđeno da iznos od 15.000 KM bude usmjeren za pomoć javnim kuhinjama u cilju prevazilaženja posljedica pandemije. Iznos dodijeljenih sredstava određen je po osnovu broja korisnika sa područja Općine Novo Sarajevo, kao i ispunjavanju ostalih uslova predviđenih Pravilnikom o uslovima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć humanitarnim i drugim udruženjima po Budžetskom Programu ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće na području Općine Novo Sarajevo.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da su u augustu potpisana tri Sporazuma o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 35.000 KM. I to, sa predstavnicima humanitarne organizacije „Merhamet“ d.o.o Sarajevo i  Narodne kuhinje „Stari Grad“ za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih potrepština. Humanitarna organizacija Pomozi.ba, u skladu sa potpisanim Sporazumom, dodijeljena sredstva namijeniće za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih paketa. Radi o jednoj od 17 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja, naglasio je općinski načelnik.

Predstavnici navedenih organizacija, ovom prilikom, istakli su da Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Nedažd Koldžo prepoznaju potrebe onih kojima je to najpotrebnije, te se zahvalili na  dugogodišnjoj kontinuiranoj podršci.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa – Izdaci za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom – Zbrinjavanje ugroženog i stadalog stanovništva – kuhinje izdvojila finansijska sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

 

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo