example

Opina Novo Sarajevo podrala rad javnih kuhinja Kruh svetog Ante, Caritas i Crveni kri Novo Sarajevo u cilju prevazilaenja posljedica pandemije

U zgradi Općine Novo Sarajevo, 6. novembra ove godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je Sporazume sa predstavnicima Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“, Humanitarno pastoralne organizacije „Caritas“ i Općinske organizacije Crveni križ Novo Sarajevo u ime kojih su prisustvovali Stjepan Radoš, Sanja Miletić i Asad Kučević.

Sporazumom je predviđeno da iznos od 15.000 KM bude usmjeren za pomoć javnim kuhinjama u cilju prevazilaženja posljedica pandemije. Iznos dodijeljenih sredstava određen je po osnovu broja korisnika sa područja Općine Novo Sarajevo, kao i ispunjavanju ostalih uslova predviđenih Pravilnikom o uslovima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć humanitarnim i drugim udruženjima po Budžetskom Programu ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće na području Općine Novo Sarajevo.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da su u augustu potpisana tri Sporazuma o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 35.000 KM. I to, sa predstavnicima humanitarne organizacije „Merhamet“ d.o.o Sarajevo i  Narodne kuhinje „Stari Grad“ za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih potrepština. Humanitarna organizacija Pomozi.ba, u skladu sa potpisanim Sporazumom, dodijeljena sredstva namijeniće za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih paketa. Radi o jednoj od 17 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja, naglasio je općinski načelnik.

Predstavnici navedenih organizacija, ovom prilikom, istakli su da Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Nedažd Koldžo prepoznaju potrebe onih kojima je to najpotrebnije, te se zahvalili na  dugogodišnjoj kontinuiranoj podršci.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa – Izdaci za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom – Zbrinjavanje ugroženog i stadalog stanovništva – kuhinje izdvojila finansijska sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

 

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo