example

Ureenje umskih podruja i rijenih korita, opremanje poslovnih zona i podrka privrednicima glavni su prioriteti saradnje Ministarstva privrede KS i Opine Novo Sarajevo

U zgradi Općine Novo Sarajevo u ponedjeljak, 08. februara ove godine održan je sastanak sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Adnanom Delićem.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović inicirao je današnji sastanak u cilju dogovora o budućoj saradnji na  realizaciji zajedničkih projekata, ali i rješavanja značajnih pitanja iz oblasti privrede za ovu lokalnu zajednicu.

U svom obraćanju ministar Delić istakao je da će Ministarstvo privrede KS biti na prvoj liniji podrške maloj privredi kroz razne poticaje, a da se od općina očekuje da uspostave efikasno informisanje i promociju mogućnosti poticaja, te omoguće edukaciju privrednika i pomoć koja se tiče pripreme dokumentacije za apliciranje za poticaje.

“Činjenica da je Općina Novo Sarajevo bila inicijator ovog sastanka mnogo govori o otvorenosti kako komunikacije tako i uspješne buduće saradnje između viših i nižih nivoa vlasti, u ovom slučaju Ministarstva privrede KS i Općine Novo Sarajevo“ istakao je ministar Adnan Delić.

Na današnjem sastanku razgovarano je o podsticajima za privrednike u cilju prevazilaženje posljedica nastalih uslijed pandemije, zatim podrške u opremanju poslovnih zona, uređenja šumskih područja, kao i uređenja riječnih korita na području Općine Novo Sarajevo.

Ministar Delić naglasio  je ovom prilikom da Fond za podršku i saniranje posljedica pandemije za 2021. godinu iznosi 21 milion KM, te da se pozicija i uloga Ministarstva privrede KS u odnosu na lokalne samouprave najviše ogleda kroz opremanja industrijsko – poslovnih zona, te direktnim poticajima privredi.

Budući da je prema riječima ministra cilj ovog ministarstva da se predviđeni budžet za 2021. godinu iskoristi maksimalno efikasno i svrsishodno sa fokusom na projekte od visokog razvojnog karaktera i privrednog prioriteta, Općina Novo Sarajevo delegirat će nekoliko važnih projekata za ovu lokalnu zajednicu iz ove oblasti.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
/
Javni poziv za akreditovanje posmatrača za izbore članova savjeta ...

(„Čengić Vila II“, „Kovačići“, „Gornji Kovačići“ i ...

Javni poziv za dostavljanje kandidatura za izbor članove savjeta ...

(Čengić Vila II, Kovačići, Gornji Kovačići i Kvadrant) (1) Općinsko vijeće Novo ...

Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo