example

Naelnik Opine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanovi obiao radove na izgradnji javne kolektivne garae u Kolodvorskoj

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač obišli su radove na izgradnji javne kolektivne garaže G-3 u ulici Kolodvorska.

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo intenzivirane su aktivnosti i održan niz sastanaka s ciljem  rješavanja problema odvijanja saobraćaja i nastavka gradnje podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska. Radovi na izgradnji podzemne garaže trebali su biti okončani u novembru 2020. godine. Kako su se javile poteškoće sa izmiještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća  na tom dijelu radovi su obustavljeni  dok se ne riješe administrativno – pravne obaveze i stvore uslovi za ponovno uvođenje izvođača radova. To je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme oko odvijanja saobraćaja na ovom lokalitetu.

Općinske službe su, po nalogu općinskog načelnika, već ranije pokrenule procedure i uputile zahtjeve prema nadležnim institucijama za hitno rješavanje nastalih problema, te ukazali na neophodnost stvaranja uslove za nesmetano odvijanje saobraćaja u ulici Kolodvorska, kako zbog blizine objekta Službe hitne pomoći, tako i zbog same frekvencije saobraćaja, ali i saobraćaja u mirovanju.

Prilikom obilaska, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović je naglasio da je djelimično zadovoljan dinamikom radova.

“Ono što je bilo bitno jeste da se omogući nesmetan rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jer je prototok saobraćaja bio zagušen”, rekao je općinski načelnik  i pozvao je učesnike u saobraćaju na maksimalnu odgovornost, odnosno da ispred zgrade Zavoda smanje brzinu kretanja jer su trenutno  u funkciji samo dvije kolovozne trake.

Selvedin Klapuh, predstavnik firme „Unigradnje“ koja izvodi radove istakao je da je u toku osiguranje građevinske jame.  Najavio je da će uskoro uslijediti izmještanje instalacija BH Telecoma što je preduslov za nastavak realizacije ovog projekta.

Dinamiku radova prate i u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo. Direktor Mirza Hulusić naglasio je da dok se radi na pripremi izmještanja instalacija, izvode se neke druge planirane aktivnosti koje su važne za izgradnju javne kolektivne garaže u Kolodvorskoj.

Ovim projektom će građani, umjesto sadašnjih 40-ak mjesta, dobiti na raspolaganje ukupno 165 parking mjesta. Garaža će obuhvatiti oko 4.000 kvadratnih metara korisne površine.

Ukupna vrijednost projekta je oko 6 miliona KM. Iznos od 4,4 miliona KM će izdvojiti Kanton Sarajevo, dok Općina Novo Sarajevo u projektu učestvuje sa 1,5 miliona KM vrijednim zemljištem.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo