example

Vilsonovo etalite uskoro dobija modernu javnu rasvjetu

Vilsonovo šetalište uskoro će dobiti modernu javnu rasvjetu i to na dionici od mosta Topal Osman – paše do Mosta Suade Dilberović i Olge Šučić. Radi se o projektu modernizacije sistema javne rasvjete, koji će se realizirati u dvije faze, a za koji je Općina Novo Sarajevo planirala oko 330.000 KM.

Okviri sporazum za realizaciju projekta „Smart city“ – I faza u srijedu, 24. marta ove godine potpisali su načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i zamjenik direktora firme „SES“ d.o.o. Sarajevo, Emir Dedović.

U svom obraćanju Općinski načelnik dr. Tanović istakao je kako uprkos svim poteškoćama izazvanim panedmijom koronavirusa, Općina nastavlja sa realizacijom značajnih projekata poput ovoga na unapređenju sistema javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu.

– Pored toga što će se u potpunosti unaprijediti javna rasvjeta u najpoznatijem sarajevskom šetalištu, ugradnjom LED svjetiljki sa senzorima na postojećim stubovima rasvjete na ovom lokalitetu ostvarit će se više od 60 posto uštede električne energije, što je ujedno i primarni cilj realizacije ovog projekta, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao kako je drugom fazom radova predviđeno daljinsko upravljanje i dimovanje, odnosno uspostava sistema tzv. pametne javne rasvjete.

S obzirom da se radi o dionici koja jednim dijelom obuhvata i područje Općine Centar, Općina Novo Sarajevo je pribavila  saglasnost Općine Centar za učešće u projektu rekonstrukcije i unaprjeđenja sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu na dionici koja se nalazi na teritoriji ove Općine.

Na predmetnoj dionici postoji  ukupno 148 stubova javne rasvjete, od čega na području Općine Novo Sarajevo 112, a na području Općine Centar 36.

Sve svjetiljke će sadržavati LED module u skladu sa potrebnim standardima i u skladu sa preporukama Pravilnika o tehničkim uslovima sistema javne rasvjete Kantona Sarajevo.

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo