example

Usvojen Budet Opine Novo Sarajevo za 2021. godinu

Vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo usvojili  su Budžet za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 36.800.000,00 KM.

Nakon rasprave i izjašnjavanja o amandmanima, za predloženi Budžet glasalo je 28 vijećnika i dva su bila suzdržana.

Izjašnjavanje o Prijedlogu Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2021. godinu predviđeno je dnevnim redom u okviru Treće redovne sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo koja se održava elektronski/online.

U okviru budžetskih sredstava predviđena su finansiranja sljedećih programa. I to : Programa socijalne i potpore boračkoj populaciji, Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja, Programa podrške institucijama i subjektima od interesa lokalne zajednice, Programa projekata za razvoj sporta, kulture i obrazovanja, Programa prostornog planiranja i uređenja građevinskog zemljišta, Programa sanacije devastiranog stambenog fonda, Programa unapređenja stanja lokalnih cesta, Programa uređenja javnih površina i zaštite okoliša, Programa izdataka za prirodne i druge nesreće, kao i  Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Na početku sjednice, usvojena je Odluka o izmjeni odluke o verifikaciji mandata vijećnicima u Općinskom vijeću, a nakon čega je Elvedina Vugić položila svečanu zakletvu i pridružila se radu saziva Općinskog vijeća Novo Sarajevo u mandatu 2020.-2024. godine.

Vijećnici su usvojili Odluku o utvrđivanju prosječne građevinske cijene 1 m2 korisne stambene površine iz prethodne 2020. godine, Odluku o utvrđivanju visine naknade za pogodnosti dodijeljenog gradskog građevinskog zemljišta /renta/ za 2021. godinu, kao i Odluku o pristupanju izradi elaborata mjesnih zajednica. Podržan je i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Komisije za strateško planiranje i razvoj općine.

Na ovom zasjedanju data je podrška Prijedlogu Odluke o dodjeli o privremenom umanjenju mjesečnih naknada za zakup poslovnih prostora i privremeno korištenje javnih površina na području Općine Novo Sarajevo, zatim i Prijedlogu Odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje članova Općinske izborne komisije Novo Sarajevo, te  Prijedlogu Odluke o imenovanju Komisije za provođenje postupka po javnom oglasu za imenovanje članova Općinske izborne komisije Novo Sarajevo. Usvojen je Program edukacije i obuke o zaštiti okoliša za 2021. godinu i Pravilnik o dodjeli stipendija.

Izvještaj o radu Općinskog vijeća i njegovih radnih radnih tijela za period januar-decembar 2020. godine, Izvještaj o radu Centra za zdravo starenje za 2020. godinu i Izvještaj o radu organa mjesnih zajednica na području Općine Novo Sarajevo nisu usvojeni.

Primljene su k znanju slijedeće informacije:

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo