example

Primopredaja sanitetskog vozila za potrebe Ope bolnice Prim.dr. Abdulah Naka

Općina Novo Sarajevo je ustupila na korištenje sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. Primopredaja je izvršena ispred ove zdravstvene ustanove u prisustvu načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i direktora Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Ovo je nastavak aktivnosti Općine Novo Sarajevo kako bi se građanima, ali i medicinskim ustanovama pružila neophodna pomoć za vrijeme pandemije koronavirusa.

U cilju pomoći i pružanja podrške najugroženijoj populaciji stanovništva, krajem prošle sedmice, Općina Novo Sarajevo je dodijelila putničko motorno vozilo marke NISAN – tip PATHFINDER za potrebe timova OO Crvenog križa Novo Sarajevo. Kako bi najranjivija  populacija građana smanjila svoje kretanje, kontakte i mogućnost zaraze virusom COVID 19, Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je deset timova, po dva volontera, koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva. Timovi obilaze rizične i ugrožene kategorije stanovništva na području Općine, te im pružaju neophodnu pomoć u nabavci lijekova  i  prehrambenih artikala, kao i dostavu toplog obroka.

Na ulazu u Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja Novo Sarajevo, a kako bi se održavala propisana distanca i usmjeravanje pacijenata u ulici Bihaćka, postavljena je zaštitna ograda u dužini od 32 metra, te ograda u dužini  od 20 metara prema  Drive in COVID punktu. Postavljene su, također i dvije pagode sa klupama u cilju  zaštite pacijenata, korisnika usluga Doma zdravlja u slučaju vremenskih neprilika.U cilju zaštite medicinskog osoblja, Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu dodijelila određenu količinu zaštitne opreme i  dezinfekcionih sredstava ovoj ustanovi.

Ispred objekata III Policijske uprave u ulici Zmaja od Bosne broj 15, na mjestima  izdavanja putnih isprava i drugih dokumenata, postavljena je ograde u dužini 40 metara čime su poboljšane epidemiološke mjere po pitanju smjera kretanja i održavanja propisane distance.

Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi aktivnosti, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom COVID-19.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo