example

Na sveanoj sjednici Opinskog vijea Novo Sarajevo uruena prestina opinska priznanja pojedincima i kolektivima za 2020. godinu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u povodu 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše. Vijećnicima i  gostima potom se obratio Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, koji je na početku sjednice pozvao prisutne da učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi prigodan način odaju počast svim šehidima i poginulim boracima, te građanima koji su tokom pandemije koronavirusa izgubili svoje živote.

U svom obraćanju načelnik je podsjetio na značaj Pofalićke bitke koja se odigrala prije 29 godina i bila jedna od ključnih bitaka za odbranu Općine Novo Sarajevo, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zbog čega je delegacija Općine ove sedmice obišla sva mezarja i groblja na području Kantona Sarajevo.

– Zasigurno ćemo mi imati drugačiji odnos prema šehidima, poginulim borcima i njihovim porodicama, jer nije dovoljno da se njih sjećamo samo kada se obilježavaju značajni datumi, naša je obaveza i dužnost da na njih mislimo podjednako tokom čitave godine. Uvjeren sam da zajedničkim zalaganjem i saradnjom svih nas, Općinskog vijeća mjesnih zajednica, gradskih i kantonalnih vlasti, a prije svega naših sugrađana, planirani ciljevi i programi će se sistemski i ostvarivati, bez obzira na brojne izazove i prepreke s kojima se susrećemo svakodnevno, istakao je načelnik dr. Tanović, te čestitao svim dobitnicima općinskih priznanja i zahvalio svima onima koji su u proteklom periodu predano radili na napretku Općine.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo za prethodnu 2020. godinu.

Zlatna plaketa Općine pripala je Komar Muhamedu-posthumno, policijskom službeniku III Policijske uprave koji je preminuo od posljedica koronavirusa, a koji j predano obavljao svoju dužnost do 53. godine života.

Zlatna plaketa u kategoriji pojedinaca pripala je Din Ammar Tolju za rezultate postignute u oblasti akademskih dostignuća. Kao učenik IV razreda osvojio je “zlato” na državnom takmičenju iz matematike u Velikoj Britaniji, te je primljen sa punom stipendijom na Yale Univerzitet u SAD-u za akademsku 2025. godinu.

U kategoriji kolektiva, Zlatna plaketa pripala je Udruženju “Obrazovanje gradi BiH” za rezultate postignute u moralnoj i materijalnoj podršci djeci, mladima i njihovim roditeljima u BiH.

Srebrana plaketa u kategoriji pojedinaca otišla je u ruke Mustafe Hodžića, za rezultate postignute u oblasti sporta i obrazovanja, dok je u kategoriji kolektiva Srebrena plaketa Općine pripala Omladinskom košarkaškom klubu “Spars 05” za rezultate postignute u oblasti sporta.

Zahvalnice Općine Novo Sarajevo dodijeljene su “ECO MEDIC” Sarajevo za rezultate postignute u radu i aktivnosti za vrijeme pandemije koronvirusa, zatim Trećoj gimnaziji Sarajevo za rezultate postignute iz oblasti odgojno-obrazovnog rada, te Judo klubu “Olimp” Sarajevo za rezultate postignute u oblasti sporta.

Na kraju Svečane sjednice Općinskog vijeća zahvalnicu i prigodan poklon za podršku u radu Općinskom vijeću dodijelilo je Udruženje “1. Slavna Viteška brigada” Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo