example

Upriliena promocija odabranih radova uesnika Konkursa za izradu Idejnog rjeenja Sportsko-rekreativne zone Veleii

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u četvrtak, 20. maja ove godine održana je zvanična promocija odabranih radova učesnika Konkursa za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja Sportsko-rekreativne zone „Velešići“.

Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo čijom realizacijom će građani Novog Sarajeva i Sarajeva dobiti jedan novi gradski park, odnosno novu oazu za odmor i rekreaciju.

Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu raspisala konkursnu dokumentaciju za izradu pomenutog Idejnog rješenja za cijeli predmetni obuhvat usklađen sa „Regulacionim planom Velešići“ sa ciljem dobijanja kvalitetnog idejnog rješenja, koje treba da u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvori ugodan prostor za sve buduće korisnike sa svim karakteristikama gradskog parka.

Na današnjoj prezentaciji idejnih rješenja prisustvovali su, između ostalih, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima, predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Pleše, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Nijaz Džaka, vijećnici, članovi Asocijacije arhitekata BiH, članovi konkursne Komisije, te članovi Tima za izradu projektnog zadatka Općine.

Nakon okončanja konkursne procedure stručna Komisija je odabrala i nagradila tri rada, odnosno dodijeljene su dvije treće nagrade i jedna druga nagrada.

Treću nagradu za svoj rad dobio je Mirza Muhasilović. Treću nagradu, također  dobili su i autori Asmir Šabić i Zulejha Šabić Zatrić,  dok je druga nagrada pripala autorima Ani Virijević i Petru Arsiću .

Prisutnim gostima obratili su se predsjednik konkursne Komisije Amir Vuk Zec, zatim član Komisije Stjepan Roš, te Dženita Mesić ispred općinskog Tima za izradu projektnog zadatka, nakon čega su autori odabranih radova prezentirali svoja idejna rješenja.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović potom je potpisao ugovore sa autorima o isplati nagrade i pravima na korištenje autorskog djela za potrebe Općine Novo Sarajevo. Odabrana idejna rješenja poslužit će kao smjernice za dalje planiranje i izgradnju predmetnog lokaliteta, a koja će se zbog svoje kompleksnosti provoditi fazno.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo