example

Povodom 7. godinjice rada Servis centra “Dajte nam ansu” predstavljen projekat uspostave “Edukativnog Green Centra” u okviru biveg vrtia “Ciciban”

U organizaciji Udruženja „Dajte nam šansu“ u utorak, 8. aprila ove godine održano je svečano obilježavanje 7. godišnjice Servis centra za porodice djece/osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“.

Radi se o servis centru gdje porodice sa prebivalištem na području Kantona Sarajevo koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju – bez obzira na medicinsku dijagnozu, dob i stepen invaliditeta mogu besplatno koristiti usluge koje profesionalno osoblje i volonteri Udruženja pružaju.

Ovom prilikom, predsjednica Udruženja „Dajte nam šansu“ Ines Kavalac predstavila je novi projekat buduće uspostave „Edukativnog Green centra“ koji će se implementirati uz podršku USAID BiH, Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, a koji će biti smješten u prostorijama bivšeg novosarajevskog vrtića „Ciciban“.

Udruženje je prepoznalo devastirani objekat vrtića „Ciciban“ na području Općine Novo Sarajevo kao najadekvatniji za uspostavu jednog ovakvog centra, nakon čega je Općina odmah uputila inicijativu JU „Djeca Sarajeva“, premijeru Kantona Sarajevo i resornom kantonalnom ministrastvu da se ovaj objekat vrtića stavi na raspolaganje Udruženju „Dajte nam šansu“, a da će Općina Novo Sarajevo dati punu podršku za provođenje daljih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

Na manifestaciji su se, pored direktorice Udruženja „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec, obratili i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, direktorica misije USAID-a za BiH Nansy J. Eslick, te načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Tanović uputio je iskrene čestitke Udruženju „Dajte nam šansu“ na uspješnom kontinuiranom radu Servis centra, ali i zalaganju, trudu i radu svih volontera, roditelja- članova Udruženja u stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

– Problematika sa kojom se svakodnevno susreću porodice djece s poteškoćama u razvoju treba da bude svima nama prioritet u našem djelovanju, posebno sa aspekta stvaranja mogućnosti za pristup sistemskom rješavanju njihovih problema uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti. Jedna od mojih prvih mojih zvaničnih posjeta po preuzimanju dužnosti načelnika Općine Novo Sarajevo bila je posjeta Servis centru „Dajte nam šansu“ i upoznavanje sa radom i aktivnostima centra, a sada već mogu reći da sam ponosan što smo dio ove jedinstvene priče uspostave Edukativnog centra. Raduje me što se kontinuirano provode aktivnosti i ulažu napori svih nas zajedno da se ovaj projekat realizira, jer će „Edukativni Green Centar“ biti prvi ove vrste, ne samo na području Kantona Sarajevo, Bosne i Hercegovine, nego i Balkana, istakao je načelnik dr. Tanović.

Pred kraj zvaničnog dijela manifestacije predstavnici Udruženja “Dajte nam šansu”, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović i načelnik dr. Hasan Tanović posadili su drvo ispred objekta budućeg Edukativnog Green centra, a bivšeg vrtića “Ciciban”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Povodom 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo ...

Obilježen Dan mjesnih zajednica Pofalići I i II

Dan mjesnih zajednica “Pofalići I” i “Pofalići II” svečano je obilježen ...

Otvorena izložba „Put života“ u Historijskom muzeju BiH

U Historijskom muzeju BiH otvorena je izložba „Put života“ nastala u saradnji ove ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo