example

Opina Novo Sarajevo vodei partner u projektu Podrka uspostavljanju i unapreenju mehanizama za podrku samozapoljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzea u prekograninom podruju – SYSTEM

Projekat “Podrška uspostavljanju i unapređenju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM” realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II)-Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Općina Novo Sarajevo je u maju ove godine potpisala Ugovor o sufinansiranju projekta sredstvima Evropske unije sa nadležnim tijelom za ugovaranje – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) u okviru Ministarstva finansija Republike Srbije.

Projekat realizuju Općina Novo Sarajevo u partnerstvu sa  Općinom Ilijaš i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), kao i sa opštinama Sremska Mitrovica i Loznica, koje imaju ulogu pridruženih partnera. Ukupna vrijednost projekta je 152.294,97 EUR, od čega Evropska unija sufinansira 123.167,97 EUR (80,87%), a preostalih 29.127,00 EUR (19,13%) obezbjeđuju  partneri na projektu.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović istakao je da Općina Novo Sarajevo implementacijom ovog projekta želi poslati jasnu poruku otvorenog i poželjnog partnera za saradnju.

– Ovaj projekat je u skladu sa strateškim ciljevima razvoja Općine i rezultat je pojačanih aktivnosti i opredjeljenja lokalne administracije za kreiranjem i korištenjem dostupnih finansijskih sredstava iz EU fondova, kao i uspostavom dugotrajne saradnje sa lokalnim zajednicama na regionalnom nivou, istakao je načelnik Tanović.

Cilj projekta je povećanje prilika za zapošljavanje kroz zajedničke aktivnosti na razvoju novih mehanizama za podršku samozapošljavanju, kroz primjenu novih metodologija u prekograničnom području BiH i Srbije, kroz primjenu zajedničkih programa, obrazovanje, prenos znanja, kao i aktivnosti na podizanju svijesti o značaju predzetništva .

Općina Novo Sarajevo u ovom projektu je vodeći partner i zajedno sa ostalim partnerima kreirala je projektni prijedlog koji je odobren i koji će zajednički implementirati naredna 24 mjeseca, istakla je Azra Prašović, projekt menadžer ispred Općine Novo Sarajevo, te dodala da Općina ulaže velike napore u realizaciji svojih strateških ciljeva i korištenju dostupnih prilika za apliciranje i korištenje sredstava iz EU fondova.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo