example

Potpisan Sporazum o rekonstrukciji devastiranog vrtia Ciciban” u cilju uspostave Edukativnog dnevnog centra za djecu i osobe sa potekoama u razvoju

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, direktorica Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Suanita Banda potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji u cilju rekonstrukcije devastiranog vrtića „Ciciban  u okviru kojeg je predviđena uspostava Edukativnog dnevnog centra za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju.

Sporazumom se, između ostalog  regulišu međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta vrtića „Ciciban“ koji je u ruševnom stanju u ulici Kemala Kapetanovića bb  sa upisanim pravom raspolaganja JU  „Djeca Sarajeva”.

Načelnik Tanović je podsjetio da je Općina Novo Sarajevo  od početka uključena u sve aktivnosti  realizacije ovog projekta. „Ispoštovane su sve predviđene procedure i dalje ostajemo na raspolaganju za  provođenje daljih aktivnosti na naše zadovoljstvo i na zadovoljstvo krajnjih korisnika objekta“, istakao je općinski načelnik

Realizacija projekta buduće uspostave „Edukativnog Dnevnog centra“  implementirati će se  uz podršku Općine Novo Sarajevo, međunarodne organizacije i Vlade Kantona Sarajevo.

„Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo  je imalo ulogu da iskordinira sve adrese koje su relevantne u postupku zaključivanja ovog Sporazuma, potom su Vlada i Skupština Kantona Sarajevo dali saglasnost da se potpiše ovakav jedan Sporazum, a Udruženje „Dajte nam šansu” se obavezalo da će preuzeti aktivnosti na rekonstrukciji ovog objekta, naglasila je ministrica Naida Hota Muminović.

„Nakon dugo vremena došli smo do toga da će Kanton Sarajevo dobiti prvi Edukativni dnevni centar za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju, kao i za onu djecu koja su godinama na čekanju. Okvirno je planirano da u kvadraturi objekta može da boravi 30 djece od predškolskog uzrasta do onih koji su napunili 18 godina, kao i ona djece koja trebaju cjelodnevni boravak i  dodatnu stručnu podršku. Očekujemo da će se  objekat koji će biti izgrađen od prirodnih materijala i biti ogledni za kompletnu regiju moći koristiti već krajem 2022. godine“, kazala je Ines Kavalec iz Udruženja “Dajte nam šansu”.

Direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Suanita Banda naglasila je da ova ustanova ustupa vrtić „Ciciban“  Udruženju „Dajte nam šansu“ na neodređeni vremenski period u svrhu zbrinjavanja djece i odraslih osoba s poteškoćama u razvoju.

U Edukativnom dnevnom centru će djeca sa poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji imati svu potrebnu pomoć i podršku.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo