example

lanovi Udruenja “ivot sa Down sindromom”i Kluba mladih Neka, ja u posjetili Opinu Novo Sarajevo

Članovi Kluba mladih „Neka, ja ću“ koji djeluju u okviru Udruženja “Život sa Down sindromom”  posjetili su Općinu Novo Sarajevo gdje ih je primio načelnik dr. Hasan Tanović. Ovaj sastanak predstavlja nastavak aktivnosti u okviru kampanje  „Moj glas je bitan“ , u kojoj mladi obilaze novoizabrane načelnike općina, upoznaju se sa njihovim aktivnostima i planovima za dalji rad, te daju inicijative za rješavanje problema u njihovim lokalnim zajednicama.

Ovakve prakse jačaju znanja i vještine samozastupanja kod mladih s Down sindromom, te su put ka ostvarenju misije Kluba, u kojoj mladi s Down sindromom, osnaženi i samostalni, zagovaraju za ostvarivanje svojih ljudskih prava.

Na sastanku su prisustvovali Edna Šunjić, Aldina Huseinović, Hazrin Redžepi i Alija Salihović, voditeljica Kluba Elma Nuković,  te članica Upravnog odbora Udruženja Maida Agić.

Voditeljica Kluba Elma Nuković, predstavila je općinskom načelniku Klub, ciljeve i aktivnosti i trenutni broj članova, naglasivši da je Klub inkluzivnog karaktera, odnosno da mladima s Down sindromom u procesu učenja i djelovanja podršku pružaju isključivo vršnjaci.

Članovi kluba su uputili nekoliko svojih inicijativa i zahtjeva prema načelniku kako bi lokalnu zajednu učinili dostupnijom za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Načelnik je pozorno saslušao sve prijedloge i inicijative, odobrio ih i složio se sa njima, te će raditi na tome da se čim prije ispune uslovi kako bi općina Novo Sarajevo bila inkluzivna u svakom polju. Na sastanaku su iznesene i neke nove ideje i planovi kako bi u budućnosti Općinu Novo Sarajevo učinili još pristupačnijom svima.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...

U četvrtak, 27. juna najavljena 38. sjednica Općinskog vijeća Novo ...

38. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo održat će se u četvrtak, 27.06.2024. ...

Proveden recertifikacijski audit u Općini Novo Sarajevo

U Općini Novo Sarajevo nedavno je izvršen recertifikacijski audit s ciljem provjere ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo