example

Odran sastanak sa delegacijom Generalne direkcije za umarstvo Republike Turske povodom implementacije projekta Sportsko-rekreaciona zona Park-ume Hum

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je održan prvi zvanični radni sastanak povodom realizacije jednog od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo, Sportsko – rekreacione zone Park-šume Hum.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Generalne direkcije za šumarstvo Republike Turske, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, predstavnici Udruženja inženjera i tehničara šumarstva FBiH, KJP „Sarajevo šume“, te članovi Općinskog Tima za realizaciju projekta.

Ministar privrede KS Adnan Delić istakao je zadovoljstvo zbog prekogranične saradnje tokom realizacije ovog značajnog projekta.

“Nosilac ovog projekta je Općina Novo Sarajevo, ali mi smo ponosni da budemo partneri u ovom iznimno važnom projektu, ne samo za grad nego i cijeli Kanton Sarajevo, posebno kad uzmemo u obzir sve ono što nama Hum predstavlja”, istakao je ministar Delić.

Na radnom sastanku prisutnima se obratio i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović ističući da je saradnja svih nivoa vlasti, kombinovana s iskustvom i znanjem naših stručnjaka i stručnjaka iz Republike Turske način da ovaj projekat konačno nakon petnaest godina bude uspješna priča korisna kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za Kanton Sarajevo.

Delegaciju Generalne direkcije šuma Turske čine projektanti i inžinjeri šumarstva koji će zajedno s našim stručnjacima krenuti u pripremu projektne dokumentacije i same implementacije projekta Park šume Hum, s tim da će u prvoj fazi izrade i pripreme projektne dokumentacije učestvovati i predstavnici UNDP-a.

Na današnjem sastanku upriličene su i prezentacije o planiranim aktivnostima oko realizacije ovog značajnog projekta, nakon čega su delegacije zajedno obišle i lokalitet Parka-šume Hum.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo