example

Općina Novo Sarajevo podržala 21 aplikanta u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja

U prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora iz pojedinačnih podsticajnih mjera sa aplikantima koji su ispunili uslove i kriterije iz Javnih poziva koje je Općina raspisala u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja.

Privredna društva, obrti, mikro, mala i srednja preduzeća, te sve nezaposlene osobe sa područja općine Novo Sarajevo, imali su priliku uzeti učešće u realizaciji Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja, i to kroz učešće u mjerama: Refundacija dijela troškova kupovine sredstava za rad za obrte i MMSP“, Refundacija dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte i MMSP“, Podrška za uvođenje certifikata, te Sufinansiranje samozapošljavanja.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović danas je potpisao pojedinačne ugovore sa 13 od 21 aplikanta koji su do sada aplicirali i ispunili uslove i kriterije iz javnih poziva, i to sa šest privrednih društava za refundaciju dijela troškova kupovine sredstava za rad za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća, dva privredna društva za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća, zatim tri privredna društva za podršku za uvođenje certifikata, te deset aplikanata za sufinansiranje samozapošljavanja. Od ovih deset aplikanata, trenutno je osam u fazi registracije samostalne djelatnosti, dok su dva aplikanta već registrovala svoje biznise i danas potpisala ugovor o sufinansiranju samozapošljavanja.

Javni pozivi za pomenute mjere otvoreni do utroška budžetskih sredstava, a javni pozivi su objavljeni na web stranici Općine Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
/
Javni poziv za akreditovanje posmatrača za izbore članova savjeta ...

(„Čengić Vila II“, „Kovačići“, „Gornji Kovačići“ i ...

Javni poziv za dostavljanje kandidatura za izbor članove savjeta ...

(Čengić Vila II, Kovačići, Gornji Kovačići i Kvadrant) (1) Općinsko vijeće Novo ...

Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo