example

Obilježena 54. godišnjica Centra “Vladimir Nazor”

Centar za odgoj, obrazovanje I rehabilitaciju “Vladimir Nazor” ove godine obilježio je 54. godišnjicu postojanja i rada Centra. Tim povodom, u prostorijama centra održana je svečana manifestacija na kojoj su prisustvovali brojni roditelji, prijatelji i partneri ove obrazovne ustanove, među kojima je I načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

Ova školska godina,  iako je bila  teška zbog nepovoljnih pandemijskih i ekonomskih prilika, menadžment Centra uporno je radio na razvijanju i proširivanju programskih sadržaja kako bi se što kvalitetnije zadovoljio širi spektar potreba polaznika i učenika Centra, poručila je direktorica Centra „Vladimir Nazor“ Maida Idrizović

  • U finalnoj smo fazi sistemskog rješavanja predškolskog odgoja za djecu sa razvojnim teškoćama, pokrenuli smo cjelodnevni i produženi boravak što je bio jedan od najvažnijih zahtjeva roditelja ali i potreba naših polaznika i učenika.U stalnom smo procesu transformacije naše ustanove zbog neiscrpne težnje da razvijamo talenata, vještine i spoznaju kod naše djece i učenika. Kontinuirano podižemo kvalitetu odgojno-obrazovanog rada primjenom savremenih metoda. Obogaćujemo ga i rehabilitacijskim terapijskim sadržajima koje njegujemo i proširujemo dugi niz godina, istakla je Idrizović.

Centar ne bi mogao dostići evropske standarde bez podrške domaćih i međunarodnih institucija, te lokalne zajednice.

Općina Novo Sarajevo kontinuirano, svake godine izdvaja značajna sredstva za podršku rada  Centra „Vladimir Nazor“, a ove godine 50.000 KM izdvojeno je  za realizaciju projekta „Christine Witcutt“  i podršku Odjelu za predškolski odgoj Centra „Vladimir Nazor“.

Pored navedenog, u Budžetu Općine za 2023. godinu izdvojeno je dodatnih 12.000 KM za investiciono održavanje škole.

Za potrebe rekonstrukcije i opremanja prostorija školske kuhinje, te certificiranja iste prema HACCP standardima, Općina je izdvojila 50.000 KM. U školskoj kuhinji pripremi se ukupno 300 obroka dnevno, a pored kuhinje prostor sadrži i trpezariju, te prostorije za skladištenje namirnica.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Povodom 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo ...

Obilježen Dan mjesnih zajednica Pofalići I i II

Dan mjesnih zajednica “Pofalići I” i “Pofalići II” svečano je obilježen ...

Otvorena izložba „Put života“ u Historijskom muzeju BiH

U Historijskom muzeju BiH otvorena je izložba „Put života“ nastala u saradnji ove ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo