example

Održana Svečana sjednica povodom Dana Općine Novo Sarajevo

U Dječijoj kući na Grbavici održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, povodom obilježavanja 16. maja, Dana Općine.

Prije početka sjednice za učenike novosarajevskih škola upriličena je projekcija dokumentarnog filma o ratnom komandantu Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću koji je 5. aprila 1992. godine, u Skupštini BiH, javno i u živom TV prenosu, pozvao građane na odbranu od agresije. Nakon filma, učenicima se kratko obratila Arijana Saračević Helać autorica filma o Vikiću.

Svečana sjednica počela je intoniranjem Himne BiH, a pored vijećnika i načelnika Općine dr. Hasana Tanovića, istoj su prisustvovale i brojne zvanice, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, načelnici općina s područja Kantona Sarajevo, kao i predstavnici boračkih udruženja, te građani.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše, obrativši se prisutnim gostima i vijećnicima Vijeća.

Vijećnicima i brojnim gostima, potom se obratio i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju, načelnik je istakao kako se i ove godine Dan Općine obilježio brojnim kultuno – zabavnim aktivnostima za sve generacije, kao i sjećanjem na šehide i poginule borce ove Općine. Načelnik se, ovom prilikom osvrnuo i na projekte koji su otkočeni u proteklom periodu, a čija je realizacija godinama bila zanemarena.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Mustafi Čizmiću i Klubu borilačkih vještina „PERFEKT“. Srebrena plaketa Dodijeljena je Udruženju „Dobro.ba“,

Zahvalnice Općine uručene su udruženju „Pomozi.ba“ i Udruženju „Pop Rock Škola Sarajevo“

Bogat kulturno-zabavni program priredili su učenici osnovnih škola „Pofalići“, „Čengić Vila I“, „Grbavica II“ i „Isha – beg Ishaković“. Predstavili su se horskim izvedbama sa kojima su osvojili prva tri mjesta na nedavno održanoj Reviji kulturno – umjetničkog stvaralaštva Općine Novo Sarajevo. Tradicionalnom bh. pjesmom i muzikom nastupili su  članovi Kulturno – umjetničkog društva „LOLA“.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
KUD LOLA: Održana revija narodnih nošnjih

U subotu 16. septembra, u prostorijama kulturno-umjetničkog društva „Lola“, ...

Okrugli stol na temu "Heroine odbrane Bosne i Hercegovine"

Udruženje pripadnica Armije RBiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo 18. septembra organizovalo ...

Završena sanacija dijela ulice Halida Kajtaza na podučju Novog ...

Završena sanacija dijela ulice Halida Kajtaza na podučju općine Novo Sarajevo. Radovi ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo