example

Realizirane brojne aktivnosti na uređenju parkovskih površina na području Novog Sarajeva

Općina Novo Sarajevo je u saradnji sa KJKP „Park“ izvršila brojne aktivnosti na uređenju parkovskih površina na području ove lokalne zajednice. Poslovima se pristupilo prema usvojenim zahtjevima i utvrđenim lokacijama u skladu sa  Programom uređenja zelenih površina na području Općine Novo Sarajevo za 2022. godinu, a koji je sastavni dio Sporazuma kojeg je Općina potpisala sa ovim Kantonalinim komunalnim preduzećem u aprilu ove godine.

U proljetnom periodu izvršena je sadnja cvijeća, grmlja i drveća na velikom broju lokacija na području općine. Sadnja sezonskog cvijeća na slobodnim površinama izvršena je u ulici Grbavička u blizini Međunarodnog centra za djecu i omladinu, kod Sportske dvorane „Goran Čengić“, pored Spomen obilježja logorašima u ulici Kemala Kapetanovića, duž Južne longitudinale, te  Spomen-obilježja Pofalići. Ukupno je posađeno više od 3.600 komada sezonskog cvijeća.

Radnici KJKP „Park“ izvršili su i sadnju sezonskog cvijeća u žardinjere kod Spomen obilježija Malta i kod Hitne pomoći.

Ove godine, posebna pažnja posvećena je uređenju zelenih površina u okviru kružnih tokova, pa je tako više od 7.600 komada različitog sezonskog cvijeća posađeno na kružnim tokovima Hrasno, Topal Osman paše i u Pofalićima. Uređene su i žardinjere na mostovima Malta, Topal Osman paše i Hamedije Čemerlića, a ukupno je posađeno oko 1.000 komada cvijeća.

Uporedo sa ovim radovima, izvršena je i sadnja drveća u ulicama Grbavička iza zgrade 5 a,b,c, Hercegovačka, Topal Osman paše,  u naselju Velešići kod Spomen obilježja i u ulici Džemala Bijedića -živa ograda.

Rekontrukcija travnjaka izvršena je u ulicama Grbavička iza zgrade 5 a,b,c, Grbavička 97-98, Avde Smajlovića 25-27, Hercegovačka, Topal Osman paše, Džemala Bijedića – Centar za zdravo starenje i   Hamdije Čemerlića 11-27.

Ugrađene su i nove klupe u ulicama Hercegovačka i Grbavička 97-98, dok su na više od petnaest lokacija na klupama zamijenjene oštećene drvene štafle.

Nove drvene štafle postavljene su i na 35 klupa uz ranije izgrađenu šetnicu „MALTA-OTOKA“. Postojeće štafle su bile oštećene, te su sve skinute i postavljene nove ofarbane, a nakon što je izvršeno farbanje postolja željeznih klupa. Budući da se ova šetnica proteže na području mjesnih zajednica Čengić Vila II i Čengić Vila I, time smo omogućili građanima intenzivno korištenje klupa na prostoru ove dionice u ljetnom periodu koji dolazi.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo