example

Mladi i političari za istim stolom: Kako do boljih prilika za mlade

Održana je Konferencija „Zajedno za dobre i održive politike prema mladima“ u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT čiji je fokus bio na učešću i uključenosti mladih u rad komisija za mlade na svim nivoima, ali i na kreiranju budžeta za mlade.

Gosti panela bili su političari svih nivoa vlasti (općinskih, gradskih, kantonalnih i entitetskih) koji su na prvoj panel diskusiji pod nazivom „Učešće mladih u odlučivanju: prilike i pozitivna praksa“ upoznali mlade ljude sa načinom funkcioniranja komisija i obećali da će u narednom periodu sarađivati sa krovnim tijelom za mlade u Federaciji kako bi se poboljšao položaj mladih u našoj zajednici.

Jedan od panelista druge panel diskusije bio je i predstavnik Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novo Sarajevo, Merim Serdarević koji je dao svoj doprinos u dijalogu koji se tiče budžeta za mlade. Nakon njegovog izlaganja prisutni su dobili zadatak da u grupama prepoznaju izazove pri kreiranju budžeta za mlade i pronađu najbolja rješenja za prevazilaženjem tih izazova.

Događaj „Zajedno za dobre i održive politike prema mladima“ zaključili su učesnici, opravdao je svoj naziv jer podjelom iskustava mladih i donosioca odluka sa različitih nivoa vlasti mogu se kreirati bolje politike prema mladima, ali i bolji uslovi.

Ovom konferencijom Institut za razvoj mladih KULT nastavlja razvijati i zagovarati pravna i druga strateška rješenja, graditi i jačati kapacitete udruženja i vlasti u BiH i regiji za uspješne i održive politike prema mladima, što je moguće postići samo zajedničkim angažmanom predstavnika institucija vlasti odnosno političara koji djeluju na različitim nivoima vlasti u BiH kao i predstavnika nevladinih organizacija koje sarađuju sa mladima.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
KUD LOLA: Održana revija narodnih nošnjih

U subotu 16. septembra, u prostorijama kulturno-umjetničkog društva „Lola“, ...

Okrugli stol na temu "Heroine odbrane Bosne i Hercegovine"

Udruženje pripadnica Armije RBiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo 18. septembra organizovalo ...

Završena sanacija dijela ulice Halida Kajtaza na podučju Novog ...

Završena sanacija dijela ulice Halida Kajtaza na podučju općine Novo Sarajevo. Radovi ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo