example

Općina i ove godine podržala Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca BiH

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i predsjednica Upravnog odbora Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, akademkinja prof. dr. Hasnija Tuna Muratagić potpisali su ugovor o dodjeli novčanih sredstava ovom udruženju.

Općina Novo Sarajevo iako pripada lokalnom nivou vlasti, već treću godinu izdvaja novčana sredstva za Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca i na taj način doprinosi u zajedničkim nastojanjima za očuvanje i jačanje državnosti Bosne i Hercegovine, ali i očuvanje i razvijanje kulturnih, obrazovnih, jezičkih, tradicijskih, političkih i svih drugih vrijednosti njenih naroda, u ovom slučaju Bošnjačkog naroda, koji je uprkos genocidu i pokušajima istrebljenja uspio opstati i nastavio se razvijati na svim poljima.

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca predstavlja jedno od vodećih udruženja koje okuplja intelektualce Bošnjake, umjetnike i mislioce kako ovdje tako i izvan BiH, odnosno u svim državama u kojima Bošnjaci žive i djeluju povezujući ih kroz koordinaciju krovnih nacionalnih tijela. Naša obaveza je da ih maksimalno podržimo u skladu sa mogućnostima.

Općina Novo Sarajevo podržat će redovan rad i aktivnosti Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca u 2023. godini sa iznosom od 10.000,00 KM i nastavit će pružati podršku ovom i sličnim udruženjima s ciljem očuvanja intelektualne misli u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanju Ugovora su pored potpisnika ugovora prisustvovali i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novo Sarajevo i predstavnici VKBI-a.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo