example

Nastavak uspješne saradnje Općine Novo Sarajevo i Grada Sarajeva

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović danas su u zgradi Općine potpisali sporazume o realizaciji projekata izgradnje dječijeg igrališta u ulici Bulevar Meše Selimovića na Čengić Vili, te  investicionog održavanja postojećeg dječijeg igrališta u ulici Aleja Lipa u naselju Hrasno.

Radi se o investicionim projektima koji će se realizirati na području općine Novo Sarajevo, a na inicijativu Grada Sarajeva iz čijeg budžeta su i izdvojena sredstva za ove namjene.

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, u svom obraćanju istakla je da se radi o dvije značajne investicije na području općine Novo Sarajevo i to izgradnja jednog  novog igrališta u blizini šetnice Malta – Otoka uz rijeku Miljacku, kao i rekonstrukcije postojećeg dječijeg igrališta kod mosta Malta.

-Važno je da Grad Sarajevo ima podjednako dobru saradnju sa sve četiri gradske općine, kao i da se adekvatno rasporede projekti na kojima Grad sarađuje sa gradskim općinama. Iz tog razloga biće nam zadovoljstvo da i ove značajne infrastrukturne projekte na području Novog Sarajeva realizujemo uz podršku Općinskog načelnika dr. Hasana Tanovića, istakla je gradonačelnica Karić, te dodala da je važno obezbijediti našim najmlađim stanovnicima bezbijedno i lijepo mjesto za igru.

Općina Novo Sarajevo će izdati sve potrebne saglasnosti i odobrenja za građenja, te formirati komisiju za tehnički prijem izvedenih radova i izdavanje upotrebne dozvole, kazao je Općinski načelnik dr. Hasan Tanović.

-Od početka mandata i dolaska gradonačelnice Benjamine Karić na čelo Gradske uprave, imamo punu podršku i izuzetno dobru saradnju na realizaciji niza projekata na kojima radimo kontinuirano, a jedan od tih je i realizacija ovog projekta. Vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo koji su u Gradskom vijeću, Danijela Šahat, Srđan Srdić, Mirela Džehverović i dr. Samir Bejić su  dali značajan doprinos u realizaciji ove čitava ideje, a mi ćemo se potruditi da se što prije izdaju sve potrebne saglasnosti kako bi ovaj projekat ugledao svjetlost dana, poručio je načelnik dr. Tanović.

Dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva i vijećnica Općinskog vijeća Novo Sarajevo Mirela Džehverović istakla je da je saradnja između Grada i općina izuzetno važna, dok je uloga vijećnika da budu spona te saradnje, a ovi projekti su rezultat zajedničkog truda i rada.

Zadovoljstvo što će ovaj projekat konačno krenuti u realizaciju izrazila je i Danijela Šahat, vijećnica Općinskog vijeća Novo Sarajevo i Gradska vijećnica, ističući da se radi o jednoj zajedničkoj inicijativi vijećnika Novog Sarajevo sa ciljem da najmlađi sugrađani ove lokalne zajednice dobiju mjesto gdje će moći kvalitetno provoditi svoje vrijeme.

Srđan Srdić, općinski i gradski vijećnik istakao je da će naselje Čengić Vila nakon toliko godina dobiti jedno prelijepo igralište za naše najmlađe sugrađane, a pored ovog igrališta, izvršit će se i rekonstrukcija igrališta pored mosta Mlata koje je izgrađeno prije šest godina. Srdić je naglasio da politika ponovo pokazuje da nema razlike kada je u pitanju zajednički interes jer smo zajedničkim snagama uspjeli realizirati ovaj značajni projekat.

Grad Sarajevo se ovim Sporazumom obavezuje da će pribaviti kompletnu projektnu dokumentaciju i realizovati izgradnju, odnosno rekonstrukciju igrališta, dok se Općina obavezuje da će izdati urbanističku saglasnost i odobrenje za građenja, te formirati komisiju za tehnički prijem izvedenih radova i izdavanje upotrebne dozvole.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo