example

Ove godine osigurano hiljadu besplatnih članarina za građane Novog Sarajeva u JU “Biblioteka Sarajeva”

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo u odjeljenju “Biblioteka Sarajeva” u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 15.000 KM ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje besplatnih  godišnjih članarina za građane koji imaju prebivalište na području Općine.

U obraćanju za medije, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da svi oni koji budu željeli koristiti ove besplatne članarine moći će pozajmljivati knjige u svim pozajmnim odjeljenjima JU „Biblioteka Sarajeva“  u cijelom gradu.

– Zbog velike zainteresovanosti od strane građana, ove godine smo povećali sredstva za ove namjene kako bi omogućili hiljadu besplatnih članarina za naše sugrađane, što je 334 članarine više u odnosu na prethodnu godinu, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je ovaj projekat i dokazao da postoji kvalitetna brojna čitalačka publika u Novom Sarajevu.

Direktorica Javne ustanove “Biblioteka Sarajeva” Merima Lendo istakla je da će građani imati mogućnosti koristiti raznovrstan bibliotečki  fond, od zabavne literature, beletristike, stručne literature, kao i one namijenjene za najmlađe.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest pozajmih odjeljenja sa kojima raspolaže JU „Biblioteka Sarajeva“.

Ahmed Kosovac, vijećnik Općinskog vijeća čija je inicijativa bila da se obezbijede besplatne članarine u bibliotekama za građane Novog Sarajeva, kazao je da je posebno sretan što je prošle godine podijeljeno svih 666 besplatnih članarina, kao i što je rastao broj novih korisnika ove javne ustanove, što pokazuje uspješnost ovog projekta.

– Drago mi je što je načelnik Tanović prepoznao značaj ove ideje i što smo ove godine povećali broj besplatnih članarina za 50%, poručio je Kosovac.

Ovom prilikom, biblioteku u Dječijoj kući na Grbavici posjetili su dugogodišnji korisnici iz pozajmnih odjeljenja Paromlinska i Dječija kuća.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo