example

Hilfswerk – Kuća podrške: Općina finansira troškove kućne njege i pomoć licima u stanju potrebe sa područja Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica Ustanove socijalne zaštite „Hilfswerk – Kuća podrške“ Lejla Brulić, danas su u zgradi Općine potpisali Ugovor o finansiranju troškova za kućnu njegu i pomoć licima u stanju potrebe sa područja Novog Sarajeva.

Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk – Kuća podrške“ će pružati podršku licima sa spiska koji je pripremljen u saradnji Službom socijalne zaštite Novo Sarajevo, a kojima će se, u skladu sa potrebama, osigurati pomoć u kući, individualna njega, obavljanje lične higijene, plaćanje računa, nabavka namirnica, pratnja pri izlasku, odlasku ljekaru, te redovnoj nabavci lijekova.

Općina Novo Sarajevo po prvi put na ovaj način počinje sa pružanjem podrške licima koja pripadaju osjetljivoj kategoriji najugroženijih osoba na području Općine, a kod kojih postoji potreba za pomoći i kućnom njegom. Za ove namjene izdojeno je 10.000,00 KM.

U svom obraćanju za medije, načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da je Općina Novo Sarajevo odmah prepoznala kvalitet usluge koju pruža Hilfswerk – Kuća podrške, kao i način njihovog djelovanja u ovoj oblasti.

– Bitno je istaći da su usluge koje pruža ova organizacija po standardima Republike Austrije i smatramo da najugroženiji građani naše općine zaslužuju jednu ovako podršku. U kontaktu sa Službom socijalne zaštite Novo Sarajevo izabrano je osam korisnika koji su u stanju socijalne potrebe, a trebaju ovu vrstu pomoći. Budući da naše nadležne zdravstvene institucije ne mogu adekvatno pružiti ovu vrstu pomoći svim korisnicima s područja naše općine, odlučili smo se, kao socijalno osvještena lokalna zajednica, da u saradnji sa Hilfswerk – Kuća podrške omogućimo ovu vrstu pomoći onima kojima je najpotrebnija, istakao je načelnik Tanović.

Direktorica Hilfswerk – Kuća podrške, Lejla Brulić kazala je da će za neka lica biti potrebna veća njega, a za neke manja, te da će u skladu s tim i biti usmjerena ova finansijska sredstva Općine koja su obezbijeđena do kraja ove godine. Pored Općine Novo Sarajevo, ova socijalna ustanova sarađuje i sa općinama Centar Sarajevo i Hadžići.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo